În tabel vedeţi printre alte specificaţii şi faptul că atât Sidewinder cât şi Sidewinder X5 vin cu suport pentru macro-uri. Despre ceea ce sunt macro-urile, la ce şi cum se pot folosi, am explicat în articolul despre tastatura Sidewinder X6.
Din cele 10 butoane disponibile, 5 sunt configurabile după bunul vostru plac.

Ca şi la tastatura Sidewinder X6, Microsoft ne-a pus la dispoziţie şi aici un buton de „in-game macro record”, însă doar pe Sidewinder, X5 fiind lipsit de această caracteristică. Butonul pentru macro este poziţionat foarte intuitiv, pe partea dreaptă, aproape de „botul” şoricelului, pentru a ne scuti de apăsări accidentale, mulţi nervi şi fraguri pierdute.

 

Că tot vorbeam de X6, şi aici, butonul cu logo-ul Sidewinder, lansează Games Explorer, însă doar în Windows Vista. În XP, ne alegem doar cu un buton customizabil în plus.
Imediat după butonul de macro-record, un pic mai în spate, sunt plasate butoanele de „back” şi „forward”. Pe Sidewinder, sunt din metal, ca şi rotiţa de scroll, iar pe X5, din plastic combinat cu un material cauciucat, pentru aderenţă sporită.

Sidewinder şi X5 vin cu o caracteristică inovativă, care îi fac arme de temut în mâinile jucătorilor de shootere. Cele două butoane „back/forward” pot fi configurate pentru „quick turn”. Quick turn face o întoarcere de 180 de grade a caracterului. Astfel, vă puteţi verifica spatele în orice moment fără să mişcaţi mouse-ul, fără a risca să pierdeţi controlul. Iniţial o să aveţi o senzaţie foarte ciudată, dar este foarte eficient.
Dacă până acum am tot vorbit de mouşi, hai să aruncăm un ochi şi la ce mai găsim prin pachet. Din nefericire, pachetul lui X5 este sărac. În afară de discul cu aplicaţii şi documentaţie, nu mai găsim altceva.
Lucrul ăsta se schimbă în cazul lui Sidewinder. Ca orice mouse destinat sesiunilor hardcore de CS sau C&C pachetul mai conţine greutăţi-în total 35 grame, skates iar cutiuţa în care găsim accesoriile de mai sus se poate transforma într-un sistem de management pentru cablul mouse-ului, la fel ca Armadillo de la Razer.

Greutăţile oferă o precizie sporită. Eu am folosit pe tot parcursul testului un maxim de 20 de grame, iar performanţele nu s-au lăsat aşteptate, numărul de fraguri şi headshoturi crescând semnificativ:).

Skate-urile sunt interschimbabile, şi se pot înlocui rapid, fără bătaie de cap. În cutiuţa cu greutăţi sunt două seturi de skate-uri. În total, pentru acest mouse sunt disponibile trei seturi, două seturi din teflon, pentru alunecare rapidă şi un set din plastic, pentru precizie. Am testat mouse-ul pe două pad-uri, şi anume pe un Razer Destructor şi pe un QCK Heavy. Cele mai bune rezultate le-am obţinut pe QCK, deci un pad din material textil este recomandat.

 

Pages ( 3 of 5 ): « Previous12 3 45Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.