Parca prevedeam lucrul asta. Fie prin articole, fie cand mai vorbeam cu cineva, prevesteam oarecum planurile de viitor avute de catre Logitech: sa implementeze senzorul HERO pe toti mousii lor de succes.

Si uite usor-usor, se ajunge acolo. Bine, momentan „doar” zece mousi cu senzor HERO.

Logitech a anuntat la E3 faptul ca alte trei modele de succes de la ei au primit upgrade-ul la senzorul HERO. Modelele ce beneficiaza de aceasta actiune sunt cei doi soareci wireless G903 si G703, dar si un mouse wired: G403. Cel mai interesant upgrade l-a primit cu siguranta G903, dar despre el o sa vorbim cand o sa ajunga si pe la noi.

De ce nu ma uimeste asta? Ca in mare asta s-a intamplat in ultimii ani pe piata de periferice. Cand cineva mai gasea o imbunatatire, fie e si minuscula, mai aruncat o editie „noua” a mouse-ului respectiv. Uitati-va de exemplu cate modele de Razer Deathadder au fost lansate. Si exemple pot fi multe, de la majoritatea producatorilor.

Ok, macar la mousii Logitech aceste modificari nu-s chiar atat de minuscule, deci este oarecum de inteles.

Logitech G703 Hero review | WASD

 

Ce este Logitech G703 LIGHTSPEED Wireless HERO

Logitech G703 Lightspeed Wireless HERO este unul din cele trei modele ce a primit unda verde pentru HERO 16k. Pe langa acei evidenti 16.000 DPI, mouse-ul suporta polling rate selectabil intre cele 4 nivele clasice: 125 hz, 250 hz, 500 hz si 1000 hz.

Pe langa clasicele instructiuni, in pachet gasim dongle-ul pe USB ce vine impreuna un adaptor, cablu USB pentru incarcare ce este identic cu cel gasit in pachetul lui Logitech G Pro Wireless si o greutate de 10 grame.

La fel ca si editia veche de Logitech G703, acesta este compatibil cu Logitech Powerplay.

Logitech G703 Hero review | WASD

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Forma

Forma este comoda, insa in jocuri ii observ slabiciunea. Sau cel putin pentru mine este o slabiciune. Chiar daca este un mouse bun pentru utilizatori claw si palm grip, este destinat celor ce au maini de dimensiuni mari. Si aici pe mine ma cam scoate din calcul, deoarece palma mea este de dimensiune medie. Daca intr-un joc precum CS:GO de exemplu, cand utilizam Logitech G Pro Wireless sau Zowie S2 incercam sa fac prefire direct pe capul adversarului, lucrul asta n-am reusit sa-l fac mai deloc cu Logitech G703. A trebuit sa fac batraneasca „trage un cartus in pieptul adversarului, poate il omori tu inainte sa te omoare el”.

 

Butoane si scroll

Scrollul nu este foarte galagios, iar daca stau cu castiile pe cap chiar nu-l aud cand il utilizez. Click 3 se apasa o idee mai greu, dar nimic deranjant. Nu se apasa la fel de greu ca scrollul de la Corsair Ironclaw de exemplu.

Iar cand vine vorba de restul butoanelor, nici acestea nu dezamagesc. Sunt si ele comode la apasare, timpul de raspuns pare identic indiferent de zona in care acestea sunt apasate, iar cand vine vorba de zgomote, acestea sunt in limitele decentei.

Logitech G703 Hero review | WASD

 

Greutate

Fata de prima editie de Logitech G703, editia HERO a reusit sa slabeasca 10 grame. Anume, acesta ajunge la 96 de grame cum il scoti din cutie, la care se poate adauga si greutatea extra de 10 grame.

Nu e ca si cum cele 105 grame avute de editia precedenta erau moartea pasiunii, insa asta-i trendul in piata, sa ai un mouse cat mai usor. Bine, nu este un lucru neaparat rau, pentru ca in teorie cu cat mouse-ul e mai usor, cu atat este mai precis AIM-ul in jocurile FPS.

 

Software

Logitech G HUB a primit update-ul pentru perifericele lansate. Si la acest update a fost o premiera, cel putin pentru mine: pentru prima oara cand doar am dat update software si mi-a vazut noile periferice. La review-urile din urma, cu MX 518 Legendary, G502 Wireless sau castiile G935/635 a trebuit sa reinstalez aplicatia pentru a putea vedea perifericele.

Ca si-n cazul celorlalte produse, utilizand unealta aceasta putem modifica diverse setari, de la iluminare, DPI, polling rate pana la setarea de functii diferite pe butoane.

Verdict

Cat l-am testat, am utilizat doar doua paduri: SteelSeries QCK+ si un Fnatic boost XL. Si mouse-ul s-a descurcat de minune pe ambele suprafete. Ar fi trebui sa-l fi testat pe mai multe paduri de panza, insa pe Razer Gigantus mi-a fost putina lene sa-l scot din cutie, iar pe Logitech G640 mi l-a agatat pisica fix pe centru.

Da, mouse-ul merita. Si din punct de vedere al performantei, dar si din punct de vedere al pozitionarii ca pret. Sa dai sub 100 de euro, mai exact 459 Lei pe un mouse cu asemenea performanta n-ar trebui sa te tina prea mult pe ganduri, asta daca nu doresti ceva premium cum ar fi G903, G502 Wireless sau G Pro Wireless.

Si asta pentru ca, nici pana in ziua de azi Logitech n-are concurenta cand vine vorba de mousi wireless. Ceilalti producatori sunt la o distanta considerabila si nu vad prea curand ca cineva sa vina cu ceva competitiv pentru Logitech HERO.

Logitech G703 Hero review | WASD

Ok, ne-am prins Logitech, ai cel mai bun senzor de pe piata. L-ai implementat cu succes atat pe mousi wired, dar mai ales pe wireless. Si ai facut upgrade-ul unor mousi ce au avut succes la public. Insa devine usor plictisitoare treaba asta cu refresh peste refresh. N-am mai vazut un mouse nou de la G Pro Wireless. Poate ca ar fi timpul de ceva nou? Sau daca se scot refresh-uri de soareci pe banda, macar o tastatura sau o casca noua?

 

Review overview
Summary Best buy cand vine vorba de raportul pret/calitate. Nu vei gasi un mouse wireless mai bun sub 100 euro.
5
Tagged

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.