Căutarea mausului perfect este o operaţiune atât de amplă şi complexă încât parcă ţi-ai căuta consoarta. Din totdeauna, de când a apărut această nişă a mauşilor de gaming, fiecare producător a dus o luptă aprigă în a-şi impune ideile şi viziunile. Totuşi, aşa cum se poate observa astăzi, only the strong survive sau cei cu idei excelente.

Roccat au început de jos în acest segment, însă ideile bune le-au adus renume şi, implicit, produsele lor s-au vândut şi bine pentru că se pliau aproape perfect pe cerinţele publicului. Ne-am jucat de-a lungul timpului cu produse ale lor şi întotdeauna am avut cuvinte de laudă. Ce să-i faci, produse concepute de nemţi…ale naibii de bune.

Roccat Kone XTDAstăzi vom discuta despre vârful lor de gamă, mausul care te face să visezi, dar te face să te trezeşti la realitate în momentul în care îi vezi preţul. Kone XTD este mândria nemţilor de la Roccat. Vine echipat cu cel mai bun senzor laser al momentului şi, pe lângă asta, are atât de multe caracteristici încât îţi va lua ceva vreme până te vei plictisi de făcut modificări.

Până una-alta, hai să vedeţi şi specificaţiile lui complete şi apoi să discutăm despre locul lui în piaţă şi cui se adresează.

 

Specificatii

 • Senzor: Avago ADNS-9800
 • Rezoluţie: 200-8200DPI
 • Număr butoane: 8
 • Macro-uri: da
 • Tracking speed: 3,8 m/s
 • Acceleraţie maximă: 30G
 • Greutate: 123g (fără cablu, fără greutăţi)
 • Dimensiuni: 135 x 78 x 40 mm
 • Lungime cablu: 2m
 • Iluminare: da, 16 milioane culori
 • Profile: da, 5

Roccat Kone XTDConcurentii direcţi ai lui Roccat Kone XTD, ca preţ evident, sunt Mad Catz MMO7 şi TTeSports Level 10M. Mausul de la Mad Catz poate fi scos din discuţie întrucât vine echipat cu senzor Avago 9500 care are foarte multe defecte. Iar mausul de la TTeSports, chiar dacă este ajustabil, este prea ciudat pentru un gamer care vrea performanţă. Este imposibil să te adaptezi la o ciudaţenie ca aia, oricât l-ai aranja şi ai şurubări la el. Singurul maus cu formă normală, la un preţ similar cu al lui Kone XTD este Logitech G700S. Ştiu că este aberant să compari un maus hibrid cu unul wired, dar e cea mai viabilă alternativă.

Alegerea nu poate fi făcută decât de cel care doreşte să îşi cumpere un maus, întrucât fiecare străluceşte la capitole la care competitorul lui nu iese în evidenţă. De exemplu, G700S este un maus excepţional pentru diferite scenarii, dacă vrei să îl foloseşti fie wireless, fie wired, sau la două PC-uri (pe rând). Pe când Roccat Kone XTD este un maus conceput să ofere performanţă jucătorului, aducând opţiuni software ce îmbunătăţesc skill-ul jucătorului. Dacă la Kone XTD poţi modifica lift off-ul, la G700S nu poţi face asta şi aşa mai departe.

 

Galerie foto

 

 

Software

Roccat Kone XTD

Roccat Kone XTD

Roccat Kone XTD

Roccat Kone XTD

Software-ul este o adevărată operă de artă. Pentru cei dependenţi de modificările ce pot fi aduse unui maus, această veste este excelentă. Software-ul lui Kone XTD permite modificarea a nenumăraţi parametrii, reuşind să transforme complet mausul. După cum se poate vedea din primul screenshot din partea dreaptă, mausul permite utilizarea unui lift-off foarte mic -1mm. De asemenea, senzorul poate fi calibrat la fiecare mousepad pe care este folosit şi, astfel, Roccat spun că tracking-ul se îmbunătăţeşte. Eu vă spun că nu am reuşit să observ nicio diferenţă pe pad-ul Roccat Hiro.

 

Experienta in timpul utilizarii

Nu ştiu dacă aţi observat, dar pe planeta asta nu există foarte multe forme de mauşi agreate de către comunitate. Au fost nenumărate încercări de a inova, însă au eşuat. Roccat Kone XTD are aceeaşi formă ca predecesorii săi şi seamănă foarte mult cu forma MX de la Logitech. Nu este un lucru rău, ci din contra.

Roccat Kone XTDTotuşi, Roccat şi-au menţinut liniile de design care i-au consacrat şi asta înseamnă că mausul este mult mai edgy şi nu chiar atât de rotunjit precum un G500, de exemplu.

Fiind un maus de dimensiuni mari, adaptarea la forma lui se face destul de greoi, însă dacă treceţi de la un maus cu formă similară, acest proces este accelerat considerabil.

Eu m-am adaptat în 2 ore, după ce am schimbat G400S-ul pe care îl utilizez zilnic.

Senzorul mausului Roccat Kone XTD este Avago ADNS-9800, ceea ce înseamnă că poate fi folosit şi la o rezoluţie de 8200 DPI (mă îndoiesc că va face cineva asta). Trecând peste rezoluţia enormă la care poate fi utilizat, senzorul Avago ADNS-9800 vine fără acceleraţie ce nu poate fi înlăturată aşa cum se întâmpla cu ANDS-9500. Acestea fiind spuse, senzorul poate fi utilizat chiar şi pentru low-sens gaming.

Despre tracking nu vom discuta deoarece este pur şi simplu fără cusur. Totuşi, este foarte importantă suprafaţa pe care îl veţi folosi. Deşi senzorul poate fi calibrat, exista diferenţe între pad-uri şi este foarte important să vă precizez şi care mi s-au părut cele mai bune.

Roccat Hiro este, indiscutabil, cel mai bun pad din arsenalul meu şi este foarte aproape urmat de GIGABYTE Krypton, însă doar partea textilă, iar pe locul trei se află Roccat Sota. Da, este o varietate mare de texturi pe care funcţionează ireproşabil şi asta este foarte bine, deoarece nu tuturor utilizatorilor le place mousepad-ul Roccat Hiro (poate şi pentru că este exagerat de scump?!).

 

Concluzie

Roccat Kone XTDNu sunt foarte multe de spus despre un maus aproape perfect, dar hai să vă înşir ceea ce îmi vine rapid în minte: sistemul de greutăţi se montează bine, scroll-ul este infinit mai solid decât ceea ce ştiţi despre primul Kone, luminile pot fi oprite, sunetele software-ului pot fi dezactivate, tracking-ul este excelent, patinele alunecă bine, lift off-ul e mic, gripul este excelent.

Cam astea ar fi de spus despre un maus care nu are niciun minus:). Totuşi, preţul ar putea fi considerat ca minus, dacă ne aducem aminte că suntem chiriaşi în România. Însă dacă îl vom compara cu mauşii laser deja existenţi, este destul de clar că Roccat Kone XTD aduce foarte multe în plus.

 

Plusuri si minusuri

great-for-gaming

+ Calitate construcţie
+ Senzor
+ Formă
+ Software

 •  Roccat Kone XTD poate fi cumpărat de la PC Garage la preţul de 439 Lei

Lasă un răspuns