Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

League of Legends a devenit, de ceva vreme, singurul joc pe care unii gameri îl joacă. Este uşor de jucat, durează foarte puţin până intri în acţiune atunci când vrei sa te joci, şi mai nou, este la fel de popular precum un sport. Cei de la Riot Games au văzut o oportunitate în esports şi au decis să îşi îndrepte atenţia în acea direcţie, transformând jocul lor într-un adevărat sport al minţii.

Nu aveau de unde să ştie cât de popular va fi jocul, dar iată, că deşi le aduce venituri enorme, investesc sume colosale în esports tocmai pentru a transforma această activitate într-una legitimă. Toţi gamerii visează la momentul în care activitatea lor preferată, fie la nivel profesional sau amatoricesc, să nu mai fie privită drept una ciudată şi ieşită din comun.

League of Legends Season 3 finalsEchipa Riot Games au vrut esports şi au făcut investiţii acolo unde a trebuit. N-au avut răbdare să aştepte ca ligile profesioniste să crească şi aşa că şi-au făcut proriul plan. Primul pas în a creşte credibilitatea unui sport electronic este acela de a se implica chiar producătorul jocului. Am văzut asta şi la alte jocuri, însă formatul gândit de Riot începe să ne arate că aceştia au avut o strategie mai bună.

LCS-ul a reuşit să adune milioane de telespectatori pe tot parcursul anului şi astfel s-au asigurat că au cui să comunice. Mai mult decât atât, a crescut şi baza de jucători întrucât marketingul din gură-n-gură este de departe cel mai eficient.

Şi cum poţi recompensa o masă atât de mare de jucători altfel decât oferindu-le un campionat în care să poată juca oricare dintre ei şi pe lângă asta şi un show excepţional la final de sezon. Atât apariţia sponsorilor mari, care investesc sume colosale în sporturile obişnuite, cât şi interpretările de excepţie ale artiştilor precum Wes Borland, Joe Letz, Danny Lohner în deschiderea finalei campionatului nu fac altceva decât să ateste legitimitatea acestei activităţi.

De ce este atât de importantă această trecere spre normal/obişnuit? Pentru că atunci nu va mai exista acea barieră socială şi participanţii nu vor mai fi priviţi drept nişte outsideri sau plebe ale societăţii care stau şi pierd vremea toată ziua jucând jocuri pe calculator.

League of Legends Season 3 finals

 League of Legends Season 3 finals

 League of Legends Season 3 finals

 

Unde si de ce

League of Legends Season 3 finalsStaples Center, căminul faimoasei echipe de baschet LA Lakers, a fost luat cu asalt de fanii dornici să vadă cele mai bune două echipe din lume în confruntarea supremă ce avea să le aducă cupa invocatorilor, precum şi 1 milion de dolari. Bineînţeles, toată lumea vorbeşte despre suma colosală pe care o poate câştiga o echipă. Totuşi, Riot Games continuă să pună trofeul pe primul loc în comunicare pentru că doar în momentul în care lumea va vorbi doar despre campioana mondială şi vor exclude premiul în bani din discuţii, LCS va putea fi privit asemenea unui campionat de fotbal unde nu foarte multă lume ştie ce sume câştigă campioana.

Totuşi, pentru a se putea întâmpla asta trebuie să existe tradiţie atât din partea lui Riot, cât şi din partea echipelor participante. Din păcate, scena asiatică este foarte dinamică şi echipa ce a adjudecat titlul de campioană anul trecut nici măcar nu mai există.

League of Legends Season 3 finalsDe ce au ales Riot Games un stadion atât de mare? pentru că transmisiunile LCS au înregistrat un succes enorm şi au preconizat corect faptul că va fi nevoie de un spaţiu încăpător pentru un număr cât mai mare de fani. Însă, predicţiile lor nu au ieşit bine, întrucât biletele s-au vândut aproape instant. Da, sala a fost arhiplină şi publicul chiar a pus suflet şi au aclamat toate dovezile de skill ale jucătorilor asiatici care de ceva vreme şi-au impus potenţialul în lumea sporturilor electronice.

Nu puteţi să vă imaginaţi cum răsună aproximativ 12000 de oameni care ovaţionează atunci când Piglet a reuşit să strecoare un Mystic Shot printre minioni şi să îl omoare pe Uzi care încerca să se ascundă în spatele primului turn. Sau când acelaşi Piglet a tras o rachetă cu Corki către Tabe, deşi acesta din urmă nu era vizibil pe ecran şi reuşeşte să îl scoată de pe hartă.

Nu se compară cu meciurile de fotbal, pentru că strigătele de încurajare lipsesc, însă bucuria şi exteriorizarea sentimentelor şi a trăirilor există şi ele.

League of Legends Season 3 finalsMai există un alt aspect pe care l-am apreciat foarte mult şi are legătură tot cu recompensarea jucătorilor. Deşi oamenii au venit pentru spectacol, Riot le-a oferit spectatorilor atât câte un tricou cu WCS 2013, cât şi un skin cu Championship Thresh, iar cireaşa de pe tort a reprezentat-o statueta de aproximativ 30cm ce îl înfăţişează pe Pulsfire Ezreal.

Bravo Riot Games, aţi făcut mulţi fani fericiţi.

 

Cum si cine

League of Legends Season 3 finalsCum de au ajuns iar două echipe asiatice în marea finală a sezonului de League of Legends? Simplu, echipele europene şi ameriance nu au făcut faţă asaltului. Singura echipă europeană care a reuşit să iasă în faţă a fost Fnatic, însă în semifinală nu au reuşit să se impună în faţa chinezilor de la Royal Club decât într-un singur meci. Sincer să fiu, meciurile dintre RYC şi FNC au fost cele mai strânse poate şi pentru că îmi doream ca una dintre echipele europene să ajungă măcar în finală.

A doua semifinală s-a desfăşurat între două echipe coreene, dintre care una îi eliminase pe faimoşii Gambit Gaming. Păcat, însă, că după ce i-au bătut măr pe Gambit nu au reuşit să le facă mai nimic agililor de la SK Telecom T1.

Aşadar, finala avea să se desfăşoare între Royal Club şi Sk Telecom T1. Până la începerea meciurilor aproape toată lumea îi susţinea pe Royal Club şi sincer şi eu aş fi vrut să câştige, că vorba aia, îi eliminaseră pe ultimii caucazieni din competiţie.

League of Legends Season 3 finalsMeciul 1 a lăsat impresia că ambele echipe joacă foarte precaut şi asta până SKT au arătat de fapt că sunt foarte conştienţi de faptul că Royal Club nu prea ştiau pe unde se află jungler-ul lui SKT. Au fost două gank-uri pe mid care au cam decis soarta acelui lane, iar apoi totul a mers în favoarea coreenilor.

În meciul 2 primul gank s-a întâmplat în top lane şi Godlike a reuşit să scape cu aproximativ 20 HP. Imediat după acest gank, top laner-ul de la SKT împreună cu jungler-ul se îndreaptă spre midlane şi acesta din urmă reuşeşte să obţină first blood. A urmat apoi un Mystic Shot memorabil al lui Piglet şi mai departe SKT au reuşit iar să se detaşeze ca gold, deşi au greşit în momentul acelui Mystic Shot.

League of Legends Season 3 finalsAl treilea meci a fost un masacru pentru toplaner-ul de la Royal Club. După ce şi-a petrecut clipe de coşmar singur împotriva a doi adversari, acesta s-a dus în botlane unde avea să se întâlnească cu un Jax level 6, el fiind abia 3. A venit un gank şi a fost decimat iar şi îmi venea să vărs o lacrimă pentru săracul Godlike. De aici, greşelile celor de la Royal Club s-au ţinut lanţ şi SKT au profitat din plin de acestea ducând la o victorie totală cu un scor de 3-0.

Chiar dacă chinezii de la Royal Club şi-au încasat o mamă de bătaie de o să o ţină minte pe toată perioada de activitate în LOL, ei tot au plecat acasă cu 250000 dolari, premiul pentru locul 2.

Aşadar, coreenii au luat acasă atât cupa invocatorilor, cât şi milionul de dolari şi, deşi logic ar fi fost ca aceştia să sărbătorească, la conferinţa de presă organizată post event, ei au declarat că abia aşteaptă să ajungă acasă pentru a se antrena.

League of Legends Season 3 finals

 League of Legends Season 3 finals

 League of Legends Season 3 finals

 

Dincolo de competitie

Competiţia avea să fie mare şi mulţi fani abia aşteptau sa vadă meciurile. O parte dintre ei au vrut să îşi arate dragostea pentru League of Legends costumându-se în personajele preferate.

Vă prezint mai jos o selecţie de poze realizate de mine.

 

Sezonul 4 va fi mare

Cu un partener precum Coca Cola Zero anunţat oficial, nu putem să ne aşteptăm la altceva decât la un mare boom în meciurile ranked 5v5. Având în vedere că în supercupele Coca Cola Zero nu vor putea participa decât echipele din challenger tier, veţi vedea cum o masă mare de oameni va încearca sa ajungă în grupa elitelor. Păcat că doar 32 de echipe vor reuşi să facă asta.

Oricum, având un nume aşa de mare lângă ei, ceilalţi sponsori vor privi cu alţi ochi această activitate şi cu puţin noroc vor începe să se mişte lucrurile şi la noi în ţară.

League of Legends Season 3 finals


Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.