Şi despre Kinzu vom discuta în acelaşi mod, pe marginea pozelor, pentru că este cea mai sugestivă metodă.

 

Kinzu nu are linii de contur foarte accentuate, ceea ce face din Kinzu un maus la care ne putem adapta mâna foarte uşor.

 

Are de departe cea mai simplă şi banală formă. Nu există umflături de niciun fel, dar nici adâncituri. Spre diferenţă de Abyssus, pe Kinzu dau click unde îmi nimeresc degetele şi niciodată în acelaşi loc.

 

Întrucât cocoaşa este aplatizată, Kinzu permite un claw-grip extrem de facil. Faptul că partea din spate (cocoaşa) nu este la fel de abruptă ca cea a lui Abyssus îl face să nu alunece din mână atunci când este ridicată, dacă priza este claw-grip.

 

Observăm că şi Kinzu are formă de brioşă, însă este total ignorabilă. Vom reveni la partea de ergonomie asupra modului în care sunt construiţi şi cum poate încurca această formă.

 

Observăm mai clar liniile conturului din acest unghi. Gripul cu degetul mic se face chiar sub linia click-ului şi acesta se face destul de bine deoarece există o exagerare mică a formei acolo în care degetul mic se va „prinde”.

 

Butonul tringhiular de deasupra scroll-ului are rolul de a schimba profilul. Mausul poate stoca maxim două profile, iar în cazul meu este perfect deoarece există doar două posibile scenarii pentru mine.

 

Numărul de poziţii al scroll-ului nu este menţionat de către producător, însă scroll-ul este la fel de precis ca cel al lui Abyssus. Totuşi, este mult mai zgomotos, iar cel al primului Kinzu pe care l-am deţinut s-a defectat în mai puţin de 60 de zile. La cel care a venit ca înlocuitor de la garanţie scroll-ul nu s-a mai defectat, deci contează ce noroc ai (din păcate).

 

Baza lui Kinzu este simplă şi nu avem de ce să ne holbăm la ea. Singurul lucru interesant îl reprezintă „patinele” foarte mari. Însă partea proastă a acestui maus este că vine echipat cu cele mai proaste skate-uri din lume. Pe lângă faptul că sunt mari şi suprafaţa de contact cu pad-ul este mai mare decât a lui Abyssus, sunt şi de cea mai proastă calitate şi în loc să facă mausul să alunece pe pad, îl freacă de pad şi te obligă să mişti mână mai cu încetinitorul.

Poţi, evident, să mişti mâna cu aceeaşi viteză cu care eşti obişnuit, dar efortul este mai mare, iar patinele se vor toci imediat. Oricum, e bine să fie schimbate din prima. Însă asta creşte preţul mausului cu aproximativ 25 Lei.

Pages ( 3 of 5 ): « Previous12 3 45Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.