Nu prea mă pasionează atât de tare perifericele încât să îmi fac o obişnuinţă din a scrie despre ele. Ocazional mai pun mâna pe o pereche de căşti drăguţe, pe o tastatură care chiar îmi place, dar să scriu despre mauşi mi s-a părut de domeniul fantasticului.

Well, mai iau şi eu ocazional o piatră în mână şi mai sparg un geam şi ajung până la urmă să fac tot ceva ce îmi place.

Care-i şmenu de vă scriu acum despre doi mauşi, nu unul :). Nu e nicio chestie, doar că aceşti mauşi sunt cei pe care îi folosesc zilnic şi i-am studiat preţ de 4 luni.

Înainte de a intra în crema articolului ţin să vă aduc la cunoştinţă că i-am ales special pe aceştia doi din muuuulte motive:

  1. sunt lightweight
  2. sunt optici
  3. sunt ambidextri
  4. sunt ieftini

Având cele de mai sus fixate drept criterii de alegere ai mausului perfect, consider că sunteţi pe aceeaşi lungime de undă cu mine şi că îmi veţi înţelege perfect punctul de vedere.

De-a lungul timpului am testat o sumedenie de mauşi. Care mai de care vine dotat cu tot soiul de luminiţe, greutăţi, butonaşe, senzori cu cvadruplu fascicol şi tot ce se poate pune pe un mouse pentru a-l umfla mai uşor în ochii unui potenţial client.

Nu prea m-au atins aceste scheme de marketing din simplul motiv că eu doar mă joc, pun ţinta şi apăs pe trăgaci (click). Nu fac nimic mai mult, adică nu stau să îi admir luminile şi nu stau sa tunez greutăţi.

Am ajuns la concluzia că un maus uşor se potriveşte cel mai bine stilului în care joc şi îmi oboseşte cel mai puţin mâna, deci chiar nu avea sens să mă holbez după vreo mare invenţie în acest sens.

Primul pe care l-am cumpărat a fost Kinzu şi l-am ales pentru că păstrează forma lui Inteli 1.1 (mausul care mi-a deschis drumul spre gaming în Q3 şi UT99). După ce l-am folosit până a ajuns săracu’ în cârje şi l-am trimis la garanţie, am concluzionat că ar fi timpul să încerc şi altceva. Deja începusem să îi văd neajunsurile lejerului Kinzu.

Aşa am ajuns să devin posesorul lui Abyssus, un alt mouse ce satisface perfect cele 4 criterii de achiziţionare.

 

Razer Abyssus Steelseries Kinzu
Senzor Avago
ADNS-S3888
STMicroelectronics
model necunoscut
Tip senzor IR LED Optical LED
Rezoluţie 450-3500 400-3200
Prediction Nu Da (accentuată)

 

 

Bun, acum că am stabilit despre ce este vorba în acest articol, hai să ne uităm pe poze ca să vă faceţi şi voi o idee despre construcţia acestor mauşi.

Lasă un răspuns