Rapier vine într-un pachet destul de voluminos, deloc luxos, ca la alţi producători, iar acest lucru se reflectă în preţul relativ mic pentru un echipament de acest gen.
Pachetul este foarte accesorizat după cum se vede şi în menţiunile mele din tabelul din pagina anterioară şi practic nu lipseşte nimic din ceea ce ar trebui  să existe în cutia unui mouse cu pretenţii. De la greutăţi până la husele pentru transport, nici un detaliu nu a fost trecut cu vederea.

Rapier este un mouse ergonomic, destinat dreptacilor. Construcţia este una solidă, însă forma şi aşezarea butoanelor nu este una foarte ortodoxă. Veţi vedea despre ce vorbesc în momentul în care veţi vedea pozele. Materialul cu care sunt acoperite butoanele principale (click-urile) este un plastic glossy, de o culoare gri-şobolan. Acest lucru nu este un plus, deoarece în cazul unei sesiuni de gaming mai intense, e posibil să vă alunece degetele. Lateralele sunt acoperite însă de un material cauciucat ce crează un grip foarte bun. Cele două butoane principale, găzduiesc şi ele la rîndul lor alte butoane. Tasta stânga susţine scroll-ul mouse-ului, iar pe tasta din dreapta este aşezat un buton mai mic ce are rolul de triplu-click. Acest buton are menirea de a vă ajuta în momentul în care doriţi să trageţi în rafale, în Counter-Strike, de exemplu.

Poziţionarea atît de neobişnuită a butonului de scroll este una neinspirată, deoarece de foarte multe ori am întâmpinat probleme în Unreal Tournament 3 sau în Call of Duty, din pricina apăsărilor accidentale. Gradaţia rotiţei de scroll nu este foarte bine definită şi drept urmare în FPS-uri este de-a dreptu dificil schimbarea armelor cu ajutorul ei. Ggrosimea ei es foarte mică făcând-o aproape inutilizabilă în jocuri.

Pe partea stângă regăsim alte trei butoane. În primul rând ceea ce ne-a atras atenţia a fost butonul destinat schimbării între profile şi pentru schimbarea de DPI. Acesta este prezent sub forma unui scroll orizontal, un fel de tilt dacă vreţi, însă cu doar trei poziţii: back, forward (ajustarea valorii  DPI) şi bineînţeles, click(schimbarea de profil). Acest mic scroll poate fi customizat. Noi l-am folosit pentru ajustarea thrust-ului din Tom Clancy’s H.A.W.X. fiind astfel posibilă jucarea sa folosind doar mouse-ul:).

Rapier vine default cu 2 profile. Primul pentru lucrul în mediul office, iar cel de-al doilea, logic, pentru gaming. Profilele sunt evidenţiate cu ajutorul a două culori. Albastru pentru office şi roşu pentru gaming.

DPI-ul poate fi vizualizat cu ajutorul gradaţiei plasate lângă click-ul din stânga, la fel ca şi profilul curent. Că tot veni vorba, DPI-ul este cuprins între valorile 800 şi 3200, cu valori intermediare de 1600 şi 2400. Bineînţeles, valorile pot fi customizate după bunul vostru plac. Polling-ul poate fi şi el setat la una din valorile 125, 250, 500 sau 1000 Hz.
Sub scrollul pentru schimbarea profilelor mai sunt poziţionate încă două butoane, cu rol de back şi forward în Windows sau browserul web.

Rapier vine în pachet printre altele şi cu un număr de cinci greutăţi, fiecare cu o masă de 4.5 grame, un total de 22.5 grame. Echilibrarea mouse-ului se face aproape perfect, însă din păcate, forma nu mi-a permis o mişcare cât mai cursivă.
Tot în pachet mai găsim şi disk-ul cu software-ul aferent, driverele şi manualul de instrucţiuni, alături de alte hârţoage cu care suntem obişnuiţi. Pentru că tot veni vorba, haidem să discutăm un pic de soft-ul şi configurarea mouse-ului. Eu am folosit pentru teste, ca sistem de operare, Windows Vista x64 şi jocuri ca Unreal Tournament III, Call of Duty 4, Brothers in Arms, Tom Clancy’s H.A.W.X şi  Tom Clancy’s Endwar.
Software-ul a funcţionat impecabil, fără nici un fel de eroare, iar conflicte cu soft-ul de la Razer-ul meu nu au existat de nici un fel. O bilă albă pentru Verbatim.
În screenshot-urile de mai jos puteţi vedea fiecare meniu al soft-ului, care se numeşte sugestiv Gamer Toolkit. Acum urmează bila neagră pentru cei de la Verbatim. Într-unul din screen-uri o să vedeţi un mic „typo”:).
Verbatim Rapier dispune după cum vă spuneam mai sus de 7 butoane, programabile. Fiecare poate emula macro-uri, care la rândul lor pot fi tweakuite după bunul plac.

Profilele sunt în număr de opt, şi se pot salva direct în memoria mouse-ului. O altă opţiune interesantă este „emulated HID” ceea ce înseamnă că Rapier poate emula pe unul dintre butoanele sale programabile un shortcut ca cele de pe tastatură. Dacă vă doriţi o anume scurtătură direct pe unul dintre butoanele mouse-ului, nimic mai simplu. Cu un singur click puteţi deschide mailul, clientul VOIP, playerul sau ce doriţi. Per total software-ul care însoţeşte mouse-ul este unul destul de  bine făcut, customizabil, şi chiar prietenos. Era de dorit totuşi o interfaţă mai arătoasă. Ei bine, cam atît despre software.

Tab-ul principal unde vă puteţi personaliza butoanele.  Programatorii de la Verbatim sunt cam grăbiţi:)…

 

Tab-ul în care se pot configura macro-urile.

 

Tab-ul în care se pot configura DPI-ul şi polling-ul.

 

Pagina unde vă puteţi crea şi modifica profilele pentru fiecare joc sau activitate în parte.

Mouse-ul a fost testat pe două suprafeţe. Prima a fost un pad Razer Goliathus Alpha Speed iar cea de a doua nu a fost nimic altceva decât pad-ul pe care l-am primit împreună cu mouse-ul. Mouse-ul s-a comportat excelent pe suprafaţa Goliathus-ului, însă cele mai bune rezultate le-am obţinut, după cum era de aşteptat pe pad-ul celor de la Verbatim.
Pad-ul se numeşte la fel ca şi mouse-ul-Rapier-şi are dimensiuni destul de reduse: 320mm * 270mm.

Grosimea este una neglijabilă, de 0,5 mm. Partea inferioară pad-ului este acoperită de un material care împiedică alunecarea şi instabilitatea. Materialul din care este fabricată suprafaţa este un plastic cu o granulaţie foarte fină ce se aseamănă foarte mult cu Rayer eXactMat. Ca să vă faceţi o idee, arată la fel ca Titan-ul de la Everglide. Per total, este un pad reuşit, de luat cu voi prin sălile de jocuri, datorită dimensiunilor sale reduse. Din păcate acesta nu poate fi rulat. veţi vedea în poze şi cât de puţin poate fii îndoit. Dar acest lucru nu reprezintă un impediment deoarece pad-ul poate fi transportat în plicul în care soseşte.

 

Pages ( 2 of 4 ): « Previous1 2 34Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.