După o perioadă în care am fost lăsați cu ochii în soare atât de către producătorii de jocuri cât și de cei de hardware, a venit timpul să fim totuși băgați în seamă din nou. Astfel, de vreo două luni încoace AMD ne tot fac să să vedem roșu în fața ochilor.

În februarie au atacat segmentul performance cu monștrii 6950 şi 6970. În martie ne-au nenorocit cu flagship-ul 6990, asigurându-și poziția în vârful segmentului de plăci video enthusiast, o poziție pe care o mențin chiar și după apariția soluției dual-GPU de la NVIDIA.

Ca să fiu mai specific, GTX 590 –bănuiesc că majoritatea utilizatorilor preferă să dea 2800 de lei pe o placă video care ține mai mult de 3 zile.

Astăzi AMD atacă sectorul mainstream, sub forma noului Radeon HD6790, concurând direct cu NVIDIA GeForce GT550. AMD par destul de hotărâți să acapareze toate segmentele de piață cu noua generație de plăci video, iar din ce vedem în specificaţiile lui 6790, chiar s-ar putea să le reușească.

Numele de cod pentru Radeon HD6790 este BartsLE, cu alte cuvinte este un cip derivat dintr-un 6870 uşurat de 16 ROP-uri şi 16 de unităţi de texturare, dar care a păstrat aceeşi lăţime de bandă şi bineînţeles acelaşi TDP.

Restul de „picanterii” tehnice sunt în tabelul de mai jos.

 

 

Frecvenţele din fericire nu sunt fixe şi producători vor avea libertate în ceea ce priveşte implementările lor, nu că până acum ar fi ţinut foarte tare cont de specificaţiile producătorului GPU-ului.

 

Ceea ce vedeţi în imaginile de deasupra nu reprezintă un Radeon 6870, ci un Radeon 6790. Designul modelului de referinţă este absolut identic.

Pages ( 1 of 14 ): 1 23 ... 14Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.