Evident vom începe să discutăm despre temperatura în regim idle. Este foarte importantă mai ales dacă ne este lene să mai închidem calculatorul când nu îl folosim. De asemenea, veţi observa şi frecvenţele la care această placă video rulează atunci când nu este utilizată. Şi acestea din urmă sunt importante deoarece reflectă consumul inutil de curent electric, dacă sunt prea mari, evident.

Temperatura ambientală la care au fost efectuate testele a fost de 29°C.

 

Idle

47°C reprezintă o valoare rezonabilă şi dacă adăugăm şi faptul că nivelul de zgomot este aproape insesizabil putem să începem să ne gândim să nu mai închidem calculatorul nici măcar când dormim.

 

Frecvenţă default în regim de load ~100%, 1.175v

84°C reprezintă o temperatură foarte mare pentru o placă video ce rulează la frecvenţele implicite. Însă dacă ţinem cont de faptul că temperatura în încăpere a fost de 29°C şi de faptul că a mai fost şi pe la alţi jurnalişti putem fi siguri că temperaturile unei plăci „virgine” vor fi mai mici. De fapt, vă recomand să aruncaţi un ochi în articolul în care am testat modelul de referinţă. Acea placă video avea temperaturi mult mai mici,iar procentul vitezei ventilatorului era şi el mai mic.

 

953 MHz/4588 MHz în regim load ~100%, 1.175v

Partea bună este că la 953 MHz avem tot 84°C. iar ventilatorul rulează tot la 39% din puterea maximă.

 

1000 MHz/4620 MHz în regim de load ~100%, 1.255v

Temperatura a crescut la 87°C iar nivelul ventilatorului a sărit de la 39% la 41%. Valorile sunt destul de ok însă nu tocmai îmbucurătoare.

 

Pages ( 3 of 4 ): « Previous12 3 4Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.