Dragii mei, review-ul de astăzi începe cu o foarte scurtă lecţie de istorie.Câţi dintre voi îşi amintesc de perioada de glorie a PC-ului, perioada fragedă a sunetelor scoase de PC-uri, când acestea se rezumau doar la beep-uri şi apoi sunete polifonice de parcă erau soneria unui telefon? Mâna sus!

Ei bine, eu îmi amintesc acea perioadă când încercam să creez mici simfonii combinând beep-urile scoase de o mică boxă într-un progrămel compilat în C.

În ultima vreme, plăcile de sunet au evoluat în aşa măsură încât poţi avea un cinematograf la tine acasă fără să fii nevoit să ieşi în frigul de afară şi fără să fii terorizat peste tot de colindele lui Hruşcă şi ale lui Fuego în timp ce stai la coadă la bilete.

ASUS XONAR DG 5.1 este o placă de sunet din gama „value”, practic, produsul entry-level care nu te obligă să îţi calculezi bugetul familiei cu două luni înainte dacă vrei să te lauzi că ai o altă placă de sunet decât „aia de pe placa de bază”. ASUS şi-au completat foarte bine segmentul audio, introducând o placă de sunet foarte accesibilă ca preţ şi cu dotări ce te fac să te gândeşti de două ori înainte de a cumpăra altă placă de sunet SH de pe forumurile dedicate de pe la noi.

XONAR DG este o placă de sunet care, privită prin prisma specificaţiilor tehnice, nu se adresează doar gamerilor ci şi pasionaţilor de multimedia, cinefililor care preferă intimitatea sufrageriei în schimbul cozilor şi îmbulzelii de la cinematograf. Pe lângă specificaţiile tehnice pe care le-am orânduit frumos mai jos trebuie să ştiţi că XONAR DG este şi certificată Dolby Headphone Surround, DTS, WMA PRO şi poate fi folosită şi cu generaţia a doua a driverelor ASIO.

 

Nu ştiu cât aţi înţeles din tabelul de mai sus, dar nu vă speriaţi îi vom descoperi tainele pe parcurs. Haideţi să vedem în pagina următoare cum se prezintă atât pachetul lui XONAR DG cât şi PCB-ul şi partea electronică a plăcii.

 


 

Pages ( 1 of 4 ): 1 234Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.