Ei doamnelor şi domnilor revenim cu o mare surpriză pentru dumneavoastră. Astăzi este una din cele mai măreţe zile pentru ATI/AMD. Ştiu că pare imposibil de crezut că după lansarea lui 5870 se mai poate ivi o ocazie aşa importantă dar uite că se poate. Astăzi este ziua în care vânzările lor vor urca sky-high.

De ce? Păi pentru că au plansat în sfârşit nişte PLĂCI VIDEO (am folosit caps pentru a sublinia diferenţa dintre 5770 şi avionul de 5870) accesibile tuturor. Veţi vedea că deşi sunt alte plăci video accesibile, nivelul de performanţă pe care îl aduc este monstruos. Şi veţi şi observa cum segmentul mainstream va fi zguduit din temelii.

Să nu cumva să credeţi că noile modele au rolul de a scoate din schema segmentul de top al seriei 4000, mai precis modelele 4890 şi 4870. Doamne fereşte! Pentru o perioadă cele trei vor co-exista pe piaţă, iar la un momentdat 4870/90 îşi va lua rămas bun pentru că îşi vor face apariţia jocurile DX11.

Oricum, 4890 deja nu prea mai are şanse să se vândă pentru că putem vedea că la aproximativ 1000 RON există Radeon 5850 care este echivalentul lui GTX285 în ceea ce priveşte performanţa. Deci, nu cred că cineva cu 800 RON în buzunar s-ar arunca la un 4890, ci mai degrabă că ar mai aştepta să mai facă rost de un galben (monedă de aur) sau să se mai ieftinească nemaipomenitul (dpdv preţ/performanţă) Radeon 5850.

OK, gata cu Jibber jabber-ul despre 4890, a trecut vremea lui. Suntem în era DX11, era seriei 5000 de la ATI, era în care ATI se mândresc că au grăbit lansarea unui cip video şi din păcate nu avem ce să jucăm calumea pe el.

Din punct de vedere al arhitecturii se observă mici diferenţe pe ici pe colo, mici limitări şi câteva asemănări. Dar despre  toate acestea vom discuta în cele ce urmează.

 

 

Mai departe vom discuta despre specificaţiile top secret care evident iar au scăpat pe net înainte de lansare.
Bun, kick it!

 

 

Pages ( 1 of 16 ): 1 23 ... 16Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.