După nebunia numită “reduceri” din preajma Crăciunului trecut, iată că ne prind din urmă alte chilipiruri. Dacă aţi mai rămas cu ceva bani prin buzunare, puşculiţă sau pe sub saltea şi vânaţi o placă video mai nouă, capabilă de performanţe mulţumitoare în jocurile care tocmai au apărut, atunci rămâneţi cu noi în următoarele zece minute.

În urmă cu două luni v-am prezentat o nouă placă din segmentul low-end NVIDIA, GT220. La vremea aia, GT220 m-a cam dezamăgit pentru că nu reprezenta o soluţie viabilă pentru un jucător cu ceva pretenţii. Singurele avantaje erau dacă mai ţineţi minte sunetul pe 8 canale redat prin portul HDMI, TDP-ul mic şi preţul. Acum şi preţul a devenit un minus pentru GT220, deoarece NVIDIA nu a aşteptat ca apele din clasamentul low-end să se liniştească după apariţia lui GT220 şi a alimentat viitoarea soluţie din segmentul entry-level cu ceva steroizi. Aşa s-a născut GT240, surioara mai rea şi mai performantă.

Ziceam şi în articolul precedent că GT220 şi GT240 vin să înlocuiască mai vechile plăci plasate pe piaţa entry-level chiar dacă gurile rele spun că NVIDIA doar a rebranduit plăcile mai vechi. Există totuşi şi schimbări. Cea mai importantă este procesul de fabricare, trecerea la 40nm fiind un avantaj enorm pentru entuziaştii care pot creşte singuri performanţele mai mult datorită TDP-ului mic şi implicit a temperaturilor mai scăzute. Să nu mai vorbesc de avantajele tehnologiilor „împachetate” în GPU: CUDA şi OpenCL.

V-am ataşat mai jos un screenshot din GPU-Z alături de o poză iar pe pagina următoare, v-am pregătit un tabel cu specificaţii, unde am plasat şi un 9600GT din generaţia mai veche alături de GT220-ul de acum două luni tocmai pentru a putea vedea mai bine imaginea de ansamblu a segmentului respectiv.

 

GPU-Z GT240

 

Acum hai să vedem ce se ascunde sub capota lui GT240. Follow me!

 

 

Pages ( 1 of 5 ): 1 23 ... 5Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.