Înainte de a încheia şi de a vă expune punctele mele de vedere pro şi contra plăcii despre care am pălăvrăgit azi, vreau să vă povestesc ceva.

Placa video de pe platforma mea de test este un GIGABYTE GTX275, adică GV-N275UD-896I. Cel mai des am jucat în ultima perioada Dragon Age Origins şi CoD MW II. Înainte de porni suita de teste pentru GT240, am dat o tură prin Modern Warfare II, pentru câteva  fraguri in plus. Fără să-mi dau seama că placa mea video nu e GTXu’ de toate zilele. Steam mă anunţă că configuraţia mea s-a schimbat – se întâmplă destul de des, nimic care să-mi atragă atenţia aici – şi declin invitaţia jocului de a porni in „safe-mode”. Sorb din cafea, şi m-arunc în meci. Şi dă-i şi luptă şi zbate-te şi o gramadă de %^&*$%^$. Am jucat două meciuri, totul ok. Încep să mă întreb de ce placa video nu începe să facă „scandal” în carcasă (GTX275 devine foarte gălăgioasă la anumite temperaturi). Mai joc un meci, pe o harta mai mare şi cu jucători mai mulţi , începe jocul să sacadeze. Mare mi-a fost mirarea când mi-am dat seama că în loc de GTX am GT. Şi mai mare a fost uimirea când m-am uitat să văd că am jucat cu aproape totul pe „high”, la o rezoluţie de 1440*900. Cel mai mult din toată experienţa asta mi-a plăcut faptul că GT240 a fost super silenţioasă. De la început, până la sfârşit. Nu punem la socoteală momentele dinaintea instalării driverilor, când ventilatorul se comportă ca un veritabil „finger-chopper”.

Acum trecând cu vederea prostiile pe care le mai fac unii oameni dimineaţa la cafea, să vă zic cam ce avantaje şi dezavantaje oferă GT240.

Pe lângă preţul atractiv – atenţie, noi am făcut o medie a preţurilor, deci e posibil să o găsiţi mai ieftin – GT240 are un TDP minuscul, performanţe bune, sunetul 7.1 o fac ideală pentru un server multimedia, pentru că dimensiunea nu o avantajează deloc când vine vorba de HTPC. Un alt lucru care m-a deranjat şi care lasă impresia de ieftin este suportul ventilatorului, dar acest lucru este scuzabil, pentru că vorbim de o gamă value, în care nu se pune accent pe calitatea materialelor.

Oricum, GT240 face parte din categoria plăcilor în urma cărora închizi carcasa şi apoi uiţi de ele.

 

 

Plusuri şi minusuri pentru GIGABYTE GT220

+ Preţ
+ Sunet 7.1
+ Silenţioasă

– Dimensiuni mari pentru a fi integrată într-un HTPC
– Răcirea indirectă a memoriilor

  • GIGABYTE GT240 poate fii cumpărat de aici
Pages ( 5 of 5 ): « Previous1 ... 34 5

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.