Reimprospatarea gamei de produse nu s-a terminat? Credeati ca GTX 1660 Ti vine singur? Neah. Vine si GTX 1660 si o sa mai urmeze 1650.

Si stiti de ce se intampla asta? Pentru ca nimeni pe planeta asta nu are un proces de fabricatie perfect. Si intotdeauna vor exista cipuri defecte pe un waffer.

Asa se intampla si cu GTX 1660. Este un GTX 1660 Ti mai “bubos”.

NVIDIA GeForce GTX 1660 review | WASD

GTX 1660 se vrea a fi in teorie un 1060 6GB, o placa ajunsa la maturitate. Acum de 1060 nu prea stiu ce sa zic, este o placa mediocra in cel mai bun caz pentru gaming FullHD. Si a avut vanzari uriase fie pentru ca doar asta isi permiteau cei ce isi faceau PC-uri de gaming buget low spre mediu, fie erau minerii wannabe si isi umpleau camara de placi video. Sau pentru ca AMD nu erau in stare sa fie prezenti in piata in perioada respectiva.

Iar acum 1660 “promite” sa vina cu un boost de performanta versus 1060. Consumul este tot acolo, oricum 1060 nu e sugativa, poate fi tinuta pe o sursa decenta de 450-550W fara probleme.

Iar acum, atat AMD, cat si Nvidia, doresc sa puna stapanire pe gama de produse medium. AMD incearca prin RX590, un RX580 overclockat (sau un RX480 rereoverclockat), iar Nvidia prin seria 16×0.

Cand a fost lansat la sfarsitul lui 2018 seria RTX, ai fi avut impresia ca Nvidia cel mai probabil va merge doar pe placi cu ray tracing. Iar acum Nvidia iti da impresia ca se plictiseste acasa, lanseaza GPU-uri pe banda rulanta in ultimele luni. Se joaca de-a uite RTX-ul, nu e RTX-ul. Iar lansarea seriei GTX 16×0 denota faptul ca Nvidia doreste sa mai pastreze “seria” GTX in viata, cel mai probabil pentru minim 2 ani..

 

Ce este GTX 1660?

GTX 1660 este a doua placa video Nvidia ce foloseste arhitectura TU116, dupa GTX 1660 Ti.

Si dupa cum am specificat si-n introducere, 1660 este un 1660 Ti mai “impiedicat”.

TU116 vine cu un boost de performanta versus GP106, dar si tweak-uri de consumul redus, iar de aici rezultand si o placa mai rece si mai silentioasa. Bine, in cazuld e fata avemd e-a face cu TU116-300, nu -400 cum este in cazul variantei Ti.

Ca si 1660 Ti, placa prezentata azi, desi este un Turing, vine fara Tensor Cores si RT Cores, deci nu beneficiaza de ray tracing sau AI.

NVIDIA GeForce GTX 1660 review | WASD

Si ca sa le distanteze mai mult intre ele (1660 de 1660 Ti) Nvidia au fortat utilizarea de memorii cu frecventa mai mica.

Un lucru imi place foarte mult, vizibil cu trecerea la Turing, este imbunatatirea codecului NVENC. Poate in utilizarea de zi cu zi nu este asa important, insa de exemplu pentru streamerii mici-medii ce nu-si permit dual PC streaming sau ce se joaca jocuri ce stoarce ceva procesorul, trecerea la o placa Turing ii poate aduce mai multe benificii.

 

MSI GeForce GTX 1660 Gaming X

NVIDIA GeForce GTX 1660 review | WASD

Bundle-ul gasit in pachet este destul de sarac. Ce-i drept, pentru o placa buget, nici nu putem avea mari pretentii. In cutie gasim un Quick user guide, un cartonas de multumire de la MSI ca am ales placa lor, un CD cu driveri (mai foloseste cineva asa ceva?), un comic cu Lucky the dragon, ce-mi da impresia ca e un Charizard ce s-a dus prea mult la solar si nu in ultimul rand doua coastere usor hidoase: unul cu Charizardul taiwanez in care ne declara ca gamingul e viata lui si unul cu mesajul devenit deja kitchos, anume “Eat Sleep Game Repeat”.

Si fiind o placa video buget, MSI a pastrat fix acelasi design ca la modelul 1660 Ti, asta pentru a reduce cat mai mult costurile de productie. Deci cum racirea este aceeasi, anume un Twin Frozr 7, asta inseamna ca 1660 in teorie ar trebui sa fie ceva mai rece decat 1660 Ti.

NVIDIA GeForce GTX 1660 review | WASD

 

Placa este dual slot si dispune ca iesiri de un port HDMI 2.0b si trei DisplayPort 1.4, un lucru ce este deja standard in piata. Ma bucura putin ideea ca portul DVI a disparut usor-usor din peisaj pentru ca pana la urma ocupa si mult spatiu pe spatele unei placi video si poti spune ca doar incurca evacuarea aerului cald. Bine, in cazul acestui GPU este irelevant pentru ca el oricum este rece.

 

Pages ( 1 of 7 ): 1 23 ... 7Next »
Review overview
Summary Nvidia au venit pe piata cu un GPU destul de bine echilibrat atat ca nivel de performanta, cat si ca pret.
4.5
Tagged

Similar Articles

One thought on “Nvidia GeForce GTX 1660 review

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.