Voiam la un moment dat să execut acest articol, însă procesorul de hârtie lansat Intel zău dacă mi-a permis să îl public la momentul respectiv. M-am tot gândit ieri dacă să mai public articolul sau nu şi până la urmă am decis să îl public. Chiar e păcat să nu împărtăşesc cu voi testele pe care le-am rulat pentru că orice informaţie în plus vă poate ajuta să luaţi o decizie cu capul pe umeri, sper eu.

Pentru acest test rapid avem două plăci video nominalizate la titlul de miss GPU 2011 (1st half?). Prima, în colţul verde, poartă numele de GTX 580 şi o cunoaşteţi din vedere de pe vremea când am refuzat să îi fac articol pentru că vă puneam la cale acel LAN Party. Iar a doua, nu cred că o cunoaşteţi dar nici nu aţi pierdut nimic pentru că nu e foarte interesantă. Numele celei de-a doua concurente nominalizate la titlu este Radeon 6970.

 

 

Testele le-am rulat altfel decât cum obişnuiam până acum. Adică pentru absolut toate testele am înregistrat şi valorile minime şi cele maxime alături de media cadrelor afişate pe secundă.

Nu am folosit aceeaşi suită de teste pe care o foloseam de obicei tocmai din cauza limitei timpului însă am rulat ba cu tessellation, ba fără, tocmai pentru a putea observa comportamentul celor două plăci în funcţie de nevoile fiecăruia. Nu de alta dar tessellation-ul se pare că începe să facă cu ochiul cât mai multor oameni. Vă observ cum vă lăsaţi străpunşi de marketing gimmick-ul asta.

Ca platformă de test am folosit tot Maximus 3 Gene combinată cu i7 875K@3,8 GHz alături de 4 GB DDR3 Kingston@1600 MHz.

Nu vom discuta despre arhitectură deocamdată pentru că este doar un mic test ce are ca rol evidenţierea diferenţei de performanţă. Vom reveni asupra fiecărei arhitecturi foarte curând.

Hai, click pe next ca să vedeţi poze cu fiecare placă. Ambele respectă designul de referinţă deci nu vă aşteptaţi la cine ştie ce.

Pages ( 1 of 5 ): 1 23 ... 5Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.