Hai să facem cunoştinţă cu cele două animale.

 

Primul în cabina de probă este ASUS MATRIX 5870.

 

MATRIX are sistemul de răcire prins foarte bine. În total sunt 13 şuruburi folosite pentru asta, 10 pentru prinderea sistemului de răcire de backplate şi 3 pentru prinderea de panoul I/O.

 

Între backplate şi GPU+memorii exista thermal pad-uri ce asigura un transfer termic sporit.

 

În această poză putem observa atât faptul că două heatpipe-uri au contact zero cu GPU-ul dar şi lipsa unui thermal pad pentru cipurile de memorie apropiate de conectorii pentru Crossfire. Sunt ele scăldate de o mică briză generată de ventilator dar tind să cred că nu este suficient pentru a putea overclock-a şi memoriile. Dacă vă mai aduceţi aminte din review-ul, memoriile lui Matrix eram cam leneşe. Oare acesta să fie motivul?

 

GIGABYTE Radeon 5870 SOC va renunţa la rochie acum. Hai să o vedem dezbrăcată.

 

SOC de la GIGABYTE are sistemul de răcire prins în doar 4 şuruburi. Nu are backplate pentru că în teorie nu are nevoie şi nici radiatoare pe cipurile de memorie nu are. Am putea spune că vine ready pentru a i se monta un tub de azot cât mai uşor posibil. Păcat că creşterea voltajului se poate efectua doar după un voltmod real.

 

Aşa cum spunea, nu avem radiatoare pe cipurile de memorie. Pare a fi o tradiţie pentru producătorul taiwanez deoarece foarte multe modele custom vin aşa.

 

Contactul între GPU şi talpa cooler-ului se face foarte bine. Observăm totuşi că finisarea tălpii nu este excelentă, dar oferă un contact net superior construcţiei coolerului folosit de ASUS pentru placa video MATRIX 5870.

 

Meet struţocămila

 

Sistemul de răcire de la GIGABYTE s-a potrivit aproape perfect pe placa video ASUS. Singura problemă a reprezentat-o lungimea cablului de alimentare al ventilatoarelor şi poziţia conectorului. Pe SOC, conectorul era poziţionat foarte aproape de ieşirile video, iar pe Matrix acesta era poziţionat lăngă alimentările PCIe. Pe lângă asta, configuraţia firelor era total diferită la cele două sisteme de răcire, dar întrucât era nevoie să prelungim firele schimbarea ordinii lor nu a reprezentat un impediment.

 

And there she is. Rodul curiozităţii mele. Sper să nu mă dezamăgească:D

 

Hai să mergem la teste, click pe next.

 

Pages ( 2 of 3 ): « Previous1 2 3Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.