Buuuuun… După cum aţi văzut pe pagina testelor sintetice, diferenţele de performanţă datorate lipsei memoriei cache L3 nu sunt foarte semnificative, dar se simt. Deci, dacă obişnuiţi să comprimaţi multe filme, să editaţi multe poze, sau să faceţi orice altceva care solicită foarte mult procesorul şi timpul vostru este foarte preţios, atunci Athlon-ul X4 620 nu e cea mai bună variantă pentru voi. Totuşi, cele patru nuclee îşi fac simţită prezenţa, iar dacă veţi face astfel de operaţii doar ocazional, acest procesor merită atenţia voastră.

Dacă sunteţi gameri cu buget limitat şi doriţi un procesor quad-core, atunci alegerea unui Athlon II X4 620 nu este rea deloc. Memoria cache L3 nu contează aşa mult în jocuri, însă frecvenţa şi numărul de nuclee contează. Deci e o alegere mai bună decât orice alt dual-core de la AMD. Iar diferenţa de preţ faţă de acestea este nesemnificativă şi perfect justificată. În plus, după cum s-a văzut, la supratactarea la o frecvenţă de 3.40 GHz, performanţa este aproape identică cu fratele lui mai mare, Phenom II X4 965BE.

Ca şi o mică paranteză, am mai auzit unele zvonuri conform cărora se găsesc procesoare Athlon II X4 bazate atât pe nucleul Deneb cât şi Propus. La cele care au nucleul Deneb există şanse să se poată reactiva memoria cache L3. Astfel veţi avea un Phenom II X4 pentru jumătate din preţul acestuia. Însă aceste şanse sunt minime, deci nu vă cumpăraţi un quad Athlon doar în ideea asta, pentru că s-ar putea să fiţi dezamăgiţi. Nu pot să vă spun nimic sigur în privinţa asta. Pe sample-ul care l-am testat eu nu am reuşit să activez cache-ul L3.

La noi, Athlon II X4 620 apare listat la un preţ mediu de 430 RON. Iar placa de bază folosită în acest test se poate găsi la un preţ mediu de 350 RON. Deci cu suma de 780 RON putem construi baza unei platforme foarte bune. Adăugăm o placă video performantă (HD4850 a ajuns acum la preţuri ridicol de mici, la fel şi GTX260) şi nişte memorie RAM DDR2 (AM2+) sau DDR3 (AM3) şi avem un sistem de gaming rapid şi ieftin.

Colegul meu, Fulger, v-a povestit deja despre chipset-ul AMD 785G. După cum aţi văzut atunci, avem de-a face cu plăci de bază solide, performante, şi mai ales foarte ieftine. Ei bine, AMD a făcut o treabă excelentă în completarea acestui chipset cu procesoare pe măsură, seria Athlon II X4 fiind o variantă extrem de tentantă. Evident, nu se poate compara la performanţă cu noua ofertă de la Intel pe segmentul (upper)mainstream, respectiv chipset-ul P55 şi procesoarele Core i7/i5. Însă nici preţurile nu se pot compara, fiind în ligi total diferite.

În final, rezultatele vorbesc de la sine, iar noul procesor Athlon II X4 620 se recomandă tuturor care doresc un procesor quad-core la un preţ foarte bun.

 

 

Plusuri şi minusuri ale lui AMD Athlon II X4 620

+ Raport preţ/performanţă excelent
+ Posibilităţi bune de supratactare
+ TDP mic, temperaturi bune

– Lipsa memoriei cache L3
– Frecvenţă stock mică

 

  • AMD Athlon II X4 620 poate fi cumpărat de aici
Pages ( 8 of 8 ): « Previous1 ... 67 8

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.