Pentru testarea noului APU am folosit placa de bază trimisă de către AMD: ASUS F2A85-M Pro, iar pentru testarea vechiului APU am folosit ceea ce aveam în dotare adică GIGABYTE A75M-UD2H.

Memoriile pe care le-am utilizat sunt fabricate de către Kingsotn şi în mod normal rulează la 1600 MHz, însă din diverse motive pe niciuna din platforme nu au pornit al mai mult de 1333 MHz cu latenţe 9-9-9-24. Vom reveni la subiectul impactului memoriilor asupra performanşţei APU-urilor într-un alt articol în care vom încerca şi altă placă de bază.

Pentru stocare am folosit un SSD Kingston HyperX 240 GB, iar sursa instalată pentru alimentarea tuturor componentelor este una de 550W produsă de către GIGABYTE.

Răcirea procesoarelor am făcut-o folosind un cooler box de la procesorul AMD A8-3870K a cărui dimensiune este minusculă. Motivul pentru care am folosit aşa ceva este simplu, oricare dintre aceste procesoare va ajunge în mod cert într-u sistem low-profile şi este esenţial să observăm comportamentul în condiţii de slabă răcire.

 

Hai să vă arăt câteva poze cu placa de bază căci este un element foarte important în construirea unei platofrme.

 

{gallery}/2012/03-hardware/amd-trinity/galerie:150:100:0:1{/gallery}

 

Ceea ce îmi place foarte mult la placa aceasta de bază este flexibilitatea la capitolul conectivitate. Vine echipată cu nici mai mult nici mai puţin de 4 port-uri USB 3.0, ceea ce pentru o placă de bază la acest nivel reprezintă foarte mult. Pe partea de stocare este la feld e bine dotată fiind echipată cu un total de 7 port-uri SATA.

Iar pe partea de stabilitate şi overclocking trebuie să ştiţi că este dotată cu un VRM complet digital şi oferă chiar şi pentru memorii 2 faze de alimentare, tot digitale.

Deşie ste minusculă placa de bază, dotările ei sunt de-a dreptul impresionante.

Pages ( 2 of 3 ): « Previous1 2 3Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.