V-am pregătit o galerie foto cuprinzătoare ce vă va permite analizarea celor mai importante părţi ale plăcii de bază.

 

DSC00277

S-au schimbat destul de multe în sensul că arată mult mai bine decât Rampage III Extreme chiar dacă este mult mai aglomerată. În partea de sus a plăcii abia ai loc să arunci o privire, darămite să montezi extra răciri pe memorii sau chestii de genul.

 

DSC00281

Pe panoul I/O avem tot ceea ce ne putem dori. Avem dispuse de la butoane pentru reset de BIOS şi ROG Connect până la dongle Bluetooth 2.1. Port-urile eSATA sunt compatibile cu standardul 6Gbps.

 

DSC00283

Pentru stocare sunt disponibile 4 port-uri SATA 6Gbps şi 4 port-uri SATA 3Gbps. În colţul plăcii de bază există şi un buton magic, care permite comutarea între BIOS-uri.

 

DSC00286

În partea din dreapta sus a plăcii de bază avem panoul de comandă şi control al overclocker-ilor. Tot acolo sunt dispuşi şi conectorii VGA Hotwire, alături de switch-ul de ON/OFF pentru slot-urile PCIe X16.

 

DSC00287

Sistemul de răcire al plăcii de bază este format dintr-un heatpipe care face legătura între toate radiatoarele dispouse pe zonele fierbinţi. Astfel ASUS se asigură că nu se acumulează într-un singur loc căldura.

 

DSC00289

După cum spuneam, heatpipe-ul se continuă pe la fiecare radiator. Observăm în partea de sus a plăcii de bază că există două alimentări pentru procesor. Acesta este un semn clar că placa de bază a fost conepută pentru a induce cât mai mult curent electric în CPU şi pentru a urca cât de mult este posibil frecvenţa la temperatură sub-zero.

 

DSC00293

Rampage IV Extreme are backplate-ul normal instalat by default, însă acesta poate fi schimbat cu unul care nu va mai obliga utilizatorul să folosească tipul de şuruburi impuse de Intel.

Pages ( 2 of 3 ): « Previous1 2 3Next »

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.