Deşi BIOS-ul permite capturarea de screenshot-uri, eu am făcut câteva poze. Nu am un motiv anume ci doar acela că niciunul dintre cele 9 stick-uri USB pe care le deţin nu a fost detectat de BIOS.

 

DSC00163_resize DSC00164_resize DSC00165_resize

DSC00166_resize DSC00167_resize DSC00168_resize

BIOS-ul arată neaşteptat de bine şi este foarte uşor de folosit. Din păcate problemele lui sunt la nivel de revizie, adică trebuie neapărat să scoată un update pentru el doarece nu se înţelege de nicio culoare cu setatul voltajului.

Nu am reuşit să îmi dau seama exact ce nu este bine (nu sunt Beta tester şi nici debuger), însă veţi vedea că pe alte plăci de bază am reuşit să obţin rezultate mai bune.

 

Teste

Nu am rulat o întreagă suită de teste deoarece frecvenţa la care am reuşit să urc procesorul este 4,6GHz, frecvenţă pe care am atins-o şi în articolul procesorului.

Pentru răcirea procesorului am folosit acelaşi sistem de răcire cu lichid pe care l-am folosit în articolul lui i7-3960X.

Memoriile au fost tot 4×2 GB Kingston HyperX Genesis @2133 MHz iar stocarea sistemului de operare am facut-o pe un SSD V100 de 96GB.

Practic, testele le-am rulat pentru a verifica stabilitatea sistemului, iar scorurile nu sunt chiar atât de importante atâta timp cât le cunoaştem deja de aici.

 

3D Mark Vantage – frecvenţă default (stânga) şi frecvenţă OC (dreapta)

3dmark-vantage-33ghz 3d-mark-vantage-46

 

3D Mark 11 – frecvenţă default (stânga) şi frecvenţă OC (dreapta)

3dmark11-33ghz 3d-mark-11-46

 

Concluzii

Este complet ciudat ca la fiecare lansare GIGABYTE să aibe BIOS-uri problematice în ceea ce priveşte overclocking-ul. Placa asta de bază se potriveşte perfect unui gamer dispus să cheltuie foarte mulţi bani pe noua generaţie, însă dacă acesta doreşte să şi overclockeze procesorul din diverse motive (nu că ar avea nevoie) nu va putea să o facă aşa cum se cuvine şi va trebui să aştepte până GIGABYTE va lansa un update de BIOS care va permite un overclocking mai puternic.

Cu toate acestea, noua remodelare şi întregul concept al BIOS-ului mi se pare foarte reuşit pentru că întruneşte cerinţele utilizatorilor HD (să fie totul shiny) cât şi funcţionalitatea necesară utilizatorilor mai conservatori.

În rest, dotările plăcii sunt excepţionale, aşa cum ne-am obişnuit pentru această serie şi nu am avea altceva ce să facem decât să îi lăudăm pentru faptul că au lansat această serie de plăci de bază.

Să sperăm totuşi că pe viitor vom beneficia şi de variante mult mai ieftine şi de asemenea de o versiune mATX pentru a putea construi şi PC-uri de gaming care să poată fi mişcate din loc, nu doar şifoniere pe post de PC-uri.

 

Plusuri şi minusuri pentru GIGABYTE G1.Assassin 2

+ Construcţie
+ Dotări
+ Conceptul BIOS-ului

– Preţ

 

  • cumpără GIGABYTE G1.Assassin 2 de aici
Pages ( 3 of 3 ): « Previous12 3

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.