Se pare că GIGABYTE a luat în considerare feedback-ul şi a decis să introducă pe piaţa de plăci de bază o versiune microATX pentru gaming. G1 Sniper M3 a fost lansat la CeBIT 2012, odată cu prezentarea plăcilor de bază cu socket LGA1155 bazate pe noul chipset Intel Z77 cu suport pentru a 3-a generaţie de procesoare Intel.

g1-sniper-m3-120G1 Sniper M3 este dotat cu două sloturi PCI Express 3.0 x16 ce suportă atât CrossFire cât şi SLI la viteză de x8. Din punctul meu de vedere este destul de greu ca sistemul să funcţioneze cu două plăci video high-end care ocupă două slot-uri, deoarece temperatura ar putea fi mai ridicată din cauza lipsei de spatiu, dar dacă folosim plăci video ce ocupă un singur slot nu ar trebui să existe vreo problemă. Şi ca tot a venit vorba despre sloturi, aş mai menţiona că placa mai dispune de un slot PCI Express 2.0 x1 şi un slot PCI Express 2.0 x16.

La categoria stocare G1 Sniper M3 dispune de trei porturi SATA2 şi două porturi SATA3, destul de puţin ar zice unii, dar tinând cont de formatul mATX aş zice că cinci drive-uri sunt suficiente.

Backpanel-ul oferă patru porturi USB2.0, două USB 3.0, un port eSATA, unul PS/2, o interfaţă LAN cu chipset Intel, porturile video: D-SUB, DVI, HDMI şi DisplayPort, dar şi porturile audio în 8 canale care dispun de tehnologia Sound Core3D de la Creative.

Rămâne de văzut cum se comportă GIGABYTE G1 Sniper M3 în comparaţie cu concurenţa care deja are ceva experienţă pe piaţa de plăci de bază pentru gaming în format mATX.

 

{gallery}/2012/03-hardware/g1_sniper_m3/poze/:104:110:0:1{/gallery}

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.