Vă spuneam că mi-a plăcut foarte mult AMD Zacate deoarece e capabil să facă tot ce nu putea Intel Atom. Întrucât m-a apucat melancolia testelor comparative de la PC Mag de acum câţiva ani am decis că e timpul să mai revin şi la origini şi să pun cap la cap un test comparativ în aceeaşi manieră.

În această zi obositoare vom studia 4 plăcuţe de bază în format miniITX şi vom vedea care este demnă de a fi supusă suitei noastre de teste complete. Cu alte cuvinte vom efectua teste pe o singură placă de bază şi logica este cât se poate de simplă: oferă acelaşi nivel de performanţă şi nu opate fi considerat un criteriu în alegerea celei mai interesante dintre ele.

Înainte de compara plăcile de bază vreau doar să vă reamintesc că acest APU are integrat un GPU AMD Radeon 6310. Acest GPU nu este el capabil de foarte multe cu cele 80 de shadere ale sale, însă cea mai importantă componentă a lui este decodorul UVD3.

La fel ca şi data trecută când am vorbit despre Zacate şi astăzi vom aborda acest APU ca fiind ideal pentru HTPC-uri. Nu de alta, dar puterea de procesare ar putea pune la încercare nervii unui om care şi-ar dori să folosească o astfel de platformă pentru muncă ceva mai complexă.

Veţi vedea că deşi este mai performant decât Atom, nu este atât de performant. Însă acest lucru se va întâmpla într-un articol viitor în care ne vom juca cu o singură placă dintre cele 4 pe care le analizăm astăzi. Mai exact, vom dedica un articol, exclusiv, modelului care primeşte award-ul „Editor’s  choice”.

 

 

Pages ( 1 of 7 ): 1 23 ... 7Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.