Pentru testarea plăcilor am folosit, aşa cum v-am mai zis, carcasa JNC Cute Q1. Pentru stocare am utilizat un SSD Kingston SSDNow V100 de 128GB, iar memoriile folosite de noi au fost un kit LoVo de 4 GB tot Kingston. Memoriile deşi ar fi putut să funcţioneze la 1600 MHz pe un sistem care suportă această frecvenţă, le-am utilizat la cât a suportat maxim fiecare placă. De asemenea, plăcile ce au permis modificare voltajului memoriilor au beneficiat şi de faptul că aceste memorii funcţionează la 1,25v la frecvenţa de 1333 MHz.

 

Fiecare specificaţie cu adevărat bună a primit câte două puncte, astfel dreptunghiurile verzi reprezintă atuul plăcii respective faţă de alta din tabel. Dreptunghiurile roşii reprezintă penalizarea de 1 punct a plăcii pentru o anumită caracteristică.

Conform caracteristicilor. Topul ar arăta cam aşa:

  1. ASUS E35M1-I Deluxe
  2. GIGABYTE GA-E350N-USB3
  3. MSI E350IA-E45
  4. Foxconn AHD1S-K

Evident, acest top este realizat pentru cei ce vor cu tot dinadinsul cel mai sexos HTPC.

Mai am ceva pentru voi. Un tabel care s-ar putea să vă facă să vă schimbaţi părerea. Tabelul ce ilustrează temperaturile, consumul, dar şi nivelul de zgomot pentru fiecare în parte.

 

Pentru măsurarea temperaturii în load am folosit Prime95. Dar cum este ilogică rularea acestui utilitar pe un HTPC, am decis să iau temperatura şi în timp ce rulează un Blu Ray. Pentru ultima parte a testului am folosit primul disc al documentarului Planet Earth rulat pe Arcsoft TotalMedia Theatre 5.

Anyway, după cum observaţi temperatura carcasei nu a ajuns la o temperatură exagerat de mare. De asemenea, carcasa a fost aşezată în poziţie orizontală pentru măsurarea temperaturii şi plăcile de bază ce au răcire pasivă nu au beneficiat de niciun ventilator.

 

Concluzie

Având cele de mai sus înşirate în cel mai clar mod, pot spune că alegerea mea este modelul de la ASUS. Chiar dacă atinge nişte temperaturi ridicate în timpul utilizării, un ventilator foarte subţire ar remedia imediat problema temperaturii. Ca recomandare, pentru cei ce dispun de bugete un pic mai mici, avem GIGABYTE GA-E350N-USB3, o placă ok ca temperaturi şi ca dotări. Singura problemă a modelului de la GIGABYTE ar fi consumul un pic mai mare decât al celorlalte plăci de bază, dar având în vedere că este mică diferenţa putem să trecem foarte uşor peste acest semn de exclamare.

Totuşi, modelul de la GIGABYTE are un atu în faţa celei de la MSI, este construită mult mai solid (se vede cu ochiul liber) şi este mult mai silenţioasă.

Ştiu că preţul plăcii de bază GIGABYTE este cam mare, însă în condiţiile în care cea de la MSI este enervantă datorită zgomotului, nu am cum să o recomand nimănui acel model. Placa de bază Foxconn am putea spune că şi ea are un preţ enorm pentru ceea ce oferă. Faptul că vine cu răcire pasivă şi în acelaşi timp este construită folosind doar condensatori electrolitici mă fac să nu o recomand nici măcar celor ce nu dispun de prea mulţi bani

Preţurile aproximative mai jos.

 

Plusuri şi minusuri pentru ASUS E35M1-I Deluxe – ~660 Lei – va fi disponibilă din aprilie la etaileri din aprilie

+ Wireless
+ Bluetooth
+ Consum
+ Posibilitate overclock

 

Plusuri şi minusuri pentru GIGABYTE GA-E350N-USB3 – 634 Lei – cumpără de la PC Garage

+ Silenţiozitate
+ Temperatură
+ Posibilitate overclock

– Slot PCIe X4

 

Plusuri şi minusuri pentru MSI E350IA-E45 – 574 Lei – cumpără de la PC Garage

+ Temperatură foarte bună
+ Consum

– Nivel zgomot
– Imposibilitate overclock

 

Plusuri şi minusuri pentru Foxconn AHD1S-K – 457 Lei – disponibilă prin partenerii Foxconn

– Preţ
– Construcţie
– Temperatură
– Ergonomie
Pages ( 7 of 7 ): « Previous1 ... 56 7

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.