Începând cu faptul că Phenom II are un cache imens de 6MB şi terminând cu faptul că cei 512KB de cache pentru fiecare nucleu pe care îi are Athlon-ul în plus, ajungem la concluzia că diferenţa de ~50 RON merită.

Nu sunt foarte multe lucruri de spus atunci când vine vorba de cele două. Un lucru este clar, pentru gaming Phenom II este recomandarea mea. Athlon II este o alternativă la Phenom II doar în cazurile în care bugetul nu este suficient de mare şi este nevoie de componente ceva mai ieftine pentru a ne încadra într-o anume sumă.

Un alt lucru pentru care îşi merită banii Phenom II este multiplicatorul. Chiar dacă atunci când este folosită o răcire pe aer nu poate fi crescut extraordinar de mult, avem totuşi headroom.

Athlon II 250 are ca rival direct Pentium Dual Core E5400 de la Intel ce vine cu 2MB cache în L2. Diferenţa dintre cele două este stabilită de nivelul la care poate fi overclock-at. Totuşi la frecvenţă default Athlon 2 dă semne că ar fi mai performant. Am observat că se mişcă mai bine decât E6750 care este instalat pe server-ul de jocuri.Ddacă ar fi apărut în acelaşi timp cu acel Core 2 Duo stătea altfel treaba acum…

Phenom II X2 550BE se bate cot la cot la capitolul performanţă cu puternica serie 8000 de la Intel, însă doar la frecvenţe default. La overclocking Phenom II X2 este un mic copil pe lângă procesoarele oferite de Intel. Cu toate astea preţul plătit pentru Phenom II este undeva pe la jumatatea celui plătit pentru un procesor din seria 8000. De exemplu, E8500 pentru că are şi aproape aceeaşi frecvenţă şi este şi cel mai apropiat ca preţ de două 550-uri.

 

 

Plusuri şi minusuri ale lui Phenom II X2 550BE

+ multiplicator deblocat
+ 6MB cache L3
+ preţ

– cache L2 mic

Plusuri şi minusuri ale lui Athlon II 250

+ preţ
+ cache L2

– lipsa cache-ului în L3

 

 

 

 

 

Pages ( 11 of 11 ): « Previous1 ... 910 11

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.