Review: Asus ROG Maximus XIII Extreme Glacial

Galerie foto

Placa de baza

O placa de baza premium cu un ambalaj premium.

Cutia lui ROG Maximus XIII Extreme Glacial cantareste circa 9Kg, fiind una dintre cele mai grele cuti de placa de baza dintre cele pe care le-am vazut. Oricum, pe masura greutatii este si continutul cutiei. Odata deschise cele doua cleme si ridicat capacul, cutia se deschide de la jumatate si suntem intampinati in partea stanga de waterblock si de fittinguirile incluse, iar in partea dreapta a cutiei se afla un perete de spuma, sub care se afla placa de baza.

Odata descoperita, placa de baza pare destul de cheala, singurul element decorativ fiind shield-ul I/O si backplate-ul, restul aspectului extravagant vine odata cu montarea waterblock-ului.

Layout-ul lui ROG Maximus XIII Extreme Glacial este destul de bine organizat, atat mufele de conectica cat si butoanele suplimentare fiind frumos distribuite pe suprafata placii.

Waterblock si accesorii

Waterblock-ul este solid, frumos si GREU fiind fabricat din cupru, plastic, aluminiu si plexi transaprent. Acesta a fost realizat in colaborare cu EK, de unde si setul inclus de fittinguri EK Quantum Torque. Acesta prezinta doua vizoare transparente, unul deasupra procesorului iar celalat deasupra SouthBridge-ului care permit observarea lichidului circuland prin acesta. De asemenea, Waterblock-ul are integrata iluminare RGB in jurul ambelor vizoare, impreuna cu un ecran LCD care afiseaza diverse informatii precum POST code-uri, temperatura procesorului, ampreajul tras de acesta, voltajul acestuia si altele. Waterblock-ul necesita cuplarea a 3 conectori pentru a putea fi utilizate toate functiile acestuia.

Kit-ul de accesorii al lui Maximus XIII Extreme Glacial este foarte complet cuprinzand cabluri SATA, sonde de temperatura, extensii pentru mufele RGB, suruburi necesare montarii waterblock-ului si multe alte chestiute nice to have.

Printre altele, unul dintre modulele de expansiune cu care este livrata placa si care mi-a placut cel mai mult este extensia pentru cel de-al cincelea port RAM dedicata SSD-urilor M.2. Aceasta poate incastra pana la doua SSD-uri si, data fiind amplasarea lor, se afla foarte aproape de procesor, fapt care presupune ca aceste vor fi utilizate la potential maxim al performantei.

Pages ( 2 of 7 ): « Previous1 2 34 ... 7Next »

Leave a Reply

Un răspuns la „Review: Asus ROG Maximus XIII Extreme Glacial”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.