Verdict

Asus ROG Maximus XIII Extreme Glacial este una dintre cele mai dotate placi de baza pe chipset-ul Z590 care ne-au trecut prin mana. Aceasta placa a fost proiectata, construita si lansata special pentru procesoarele Intel din generatia a 11-a. In urma testarii pot spune ca cei de la Asus au facut o treba extraordinara in realizarea acestei placi. Nu doar ca poate raci corespunzator un procesor Intel Core i9 11900K cu ajutorul waterblock-ului integrat, ba chiar vine cu o suita de feature-uri de top. Printre cele mai interesante aspecte ale acestei placi se numara:

  • Racirea integrala a electronicii de pe placa de baza si a procesorului cu ajutorul waterblock-ului construit in colaborare cu EK;
  • Alimentare suplimentara de 6 pini dedicata proturilor PCI-E;
  • Adaptorul pe care pot fi montate pana la doua SSD-uri M.2 NVMe care se pozitioneaza chiar langa placutele de RAM;
  • LCD-ul existent pe WaterBlock care ofera informatii utile pentru debugging si monitorizare;
  • Integrarea foarte frumoasa a butoanelor de Start si Reset, impreuna cu mufele principale de aliemntare

Si lista poate continua. Este intr-adevar o placa deosebita care isi merita atentia acordata.

Asus ROG Maximus XIII Glacial | WASD.ro

Pe o nota discordanta, pot spune ca montarea completa doar a placii de baza dureaza aproximativ cat construirea unui PC complet. Pe langa asta, pentru a putea utiliza aceasta placa de baza trebuie sa ai neaparat un sistem custom loop compus din pompa, rezervor, radiator, ventilatoare, furtune si fitting-uri ceea ce pentru unii poate parea un dernaj nefondat. Insa nu este. In situatia procesorului utilizat de noi, i9 11900K, temperaturile au fost bune utilizand setarile default ale placii de baza, insa in momentul in care aplicam putin overlock valorile acesteia sar considerabil ajungand pana in limita acceptata sau chiar bagand procesorul in Thermal Throttling. Deci un astfel de sistem de racire NU este un moft!

Pe partea de stabilitate si overclock lucrurile pot capata o noanta de roz daca esti dispus sa iti dai toate ventilatoarele si pompa de lichid pe turatie maxima si sa lucrezi in compania unui sunte similar cu cel al unei mini fabrici. La capitolul memorii Maximus XIII Extreme Glacial se descurca bine in a mentine frecvente destul de ridicate aplicand setarile corespunzatoare.

Per total Asus ROG Maximus XIII Extreme Glacial este o placa de baza premium, lucru care se reflecta atat in pretul acesteia cat si in conditiile de utilizare necesare.

  • Puteti achizitiona propria placa Asus ROG Maximus XIII Extreme Glacial la pretul de 7685 Lei.

Top Pick WASD Award

Pages ( 7 of 7 ): « Previous1 ... 56 7

Leave a Reply

One thought on “Review: Asus ROG Maximus XIII Extreme Glacial

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.