head

 

03-sabertooth-990fxAşa cum vă spuneam adineauri, nu am rulat mari teste ci doar am verificat faptul că merg actualele procesoare din seria Phenom II.

Pentru asta ne-am folosit de un X2 şi un X6. Modelele folosite le veţi vedea în screenshot-uri. De asemenea, aceste procesoare au fost şi overclock-ate rapid pentru a verifica dacă merge overclocking-ul aşa cum ar trebui.

Deşi în poză sunt 3 procesoare, pe cel de al treilea (X4) nu am avut timp să îl mai testăm.

 

Phenom II X2 560

x2-default x2-oc-4g x2-oc-tuner-auto

Ceea ce vedeţi deasupra reprezintă screenshot-uri cu procesorul rulând la frecvenţa implicită, overclock-at la 4 GHz şi overclock-at la 3,5GHz folosind setarea OC-Tuner din BIOS care se ocupă de overclocking automat.

 

Phenom II X2 560 – unlocked

x2-unlocked-default  x2-unlocked-3.8g x2-unlocked-oc-tuner

În screenshot-urile de deasupra avem de la stânga la dreapta: frecvenţa default pentru procesorul X2 deblocat, frecvenţă atinsă prin overclocking manual în screenshot-ul din mijloc şi în imaginea din dreapta avem frecvenţa atinsă de opţiunea OC-Tuner din BIOS.

 

Phenom II X6 1100T

x6-working

Din păcate timpul testării a fost atât de limitat încât nu am beneficiat de suficient timp pentru a mai overclock-a şi procesorul X6, însă faptul că funcţionează este suficient pentru satisfacerea curiozităţilor.

 

Concluzii

Având un layout foarte bun, compatibilitate atât cu procesoarele actuale dar şi suport pentru următoarea generaţie de procesoare, 990FX Sabertooth de la ASUS reprezintă o alegere destul de inspirată.

De asemenea, faptul că vine dotată şi cu BIOS EFI, componente durabile, dar şi garanţie de 5 ani de zile, ar trebui să îi încânte chiar şi pe cei ce nu vor pleca urechea la valori ridicate ale frecvenţei sau alte aspecte mai hardcore.

VRM-ul nu este cel mai puternic de pe planetă, însă după cum am observat o frecvenţă de aproximativ 4 GHz este capabil să menţină şi asta înseamnă că este perfect pentru utilizarea normală într-o casă în care overclocking-ul nu este o pasiune de familie.

La capitolul USB 3.0 ar putea necăji o mână de utilizatori, însă ţinând cont de faptul că cel puţin 95% din dispozitivele pe care le folosim sunt 2.0, acest aspect ar putea fi ignorat cu o foarte mare uşurinţă.

Ce să mai discutăm?! placa asta este o alegere bună pentru cei ce vor să treacă la un moment dat la Buldozer şi chiar dacă nu există în plan aşa ceva, tot e nemaipomenită pentru procesoarele actuale AMD.

 

Plusuri şi minusuri pentru ASUS Sabertooth 990FX

+ Răcire
+ Garanţie
+ BIOS EFI
– Bundle saracacios

 

Citeşte şi Upgrade-uri la noua generaţie AMD – GIGABYTE 990FXA-UD7

Citeşte şi Upgrade-uri la noua generaţie AMD – ASUS Crosshair V Formula

Pages ( 2 of 2 ): « Previous1 2

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.