N-am sa va mint, dar sunt foarte pretentios atunci cand vine vorba de laptop-uri. Ba ca e prea greu, ba ca are nu stiu ce placa video prea slaba, ba ca ecranul nu este la nu stiu ce refersh…

Cert este ca mereu gasesc cate ceva ce sa nu imi convina la cate un laptop.

Dar a venit momentul sa fiu intrebat daca vreau sa testez acest Zephyrus S.

Prima reactie a fost neah. Dar in ciuda raspunsului meu tot m-am uitat sa vad despre ce e vorba.

Si e foarte putin departe de ceea ce imi pare mie un laptop ideal de gaming.

Asa ca iata-ma fata in fata scrrind de pe un Zephyrus. In timp ce, bineinteles, fac pauze de jucat Ghost Recon Breakpoint si Quake Champions.

ASUS ROG ZEPHYRUS S GX502GW review | WASD.ro

Asa ca hai sa vedem ce laptop am la teste.

 

Ce este Asus ROG Zephyrus S GX502GW?

Stiu ca numele pare mega complicat, dar singurul lucru pe care trebuie sa il retineti este ca W este varianta cu RTX 2070, iar daca ar fi fost un V in locul acelui W, ar fif ost echipat cu RTX 2060.

Asadar, acest Zephyrus S se gaseste in doua variatiuni in ceea ce priveste GPU-ul, alte doua la capitolul ecran si 3 la capitolul stocare.

Pe partea de ecran lucrurile sunt la fel de simple, exista cu panou la 240 Hz, precum acesta si cu ecran cu refresh la 144 Hz. Ambele variante de ecrans unt bune, dar totul conteaza de buget, cel cu ecran la 240 Hz fiind ceva mai scump.

ASUS ROG ZEPHYRUS S GX502GW review | WASD.ro

Dar daca esti un gamer pretentios ca mine, evident, vei opta pentru 240 Hz. In acest caz te vei alege cu un panou Sharp LQ156M1JW09 (SHP14D3) la rezolutie Full HD si care este de tip IPS.

Oricare dintre configuratii ai alege, greutatea este de 2 Kg. Un laptop de gaming high end la 2 Kg?!

Da, asa da. Imi place.

Dar ce nu imi place…ca de obicei power brick-ul are si el 1,5 Kg. Si daca vrei sa te cari cu el dupa tine e un pic dificil

Daaaaar, acest laptop suporta alimentare si prin port-ul Type-C. Si in pachet se gaseste un alimentator Type-C de 65W. Si daca cumva ai intalniri de afaceri, nu de joace, te vei plimba cu acel charger dupa tine. Zici ca l-au construit special pentru mine.

ASUS ROG ZEPHYRUS S GX502GW review | WASD.ro

O alta chestii cool a laptop-urilor Zephyrus este felul in care aerul rece intra in el. Atunci cand ii deschizi ecranul, colturile capacului cu panoul intra cumva in interiorul laptop-ului si imping capacul de pe burta formand o foarte mare gura de aerisire.

Bineinteles, in acea „gura” exista si iluminare RGB care poate fi vazuta pe birou in jurul laptop-ului. Asa ca nu numai ca avem parte de racire printr-o fanta mai mare, dar avem si un pic de efect cool.

La capitolul conectivitate cu fir sta destul de ok. Adica este disponibila conexiune USB Type C atat pentru afisarea imaginii pe monitoare, dar si pentru incarcare. Si chiar imi place foarte mult faptul ca exista acest port multifunctional. Ce nu imi place insa, este pozitia lui pe partea pe care sta mouse-ul de obicei, adica pe dreapta.

As fi preferat ca toate port-urile sa fie amplasate pe stanga astfel incat sa nu risti sa dai cu mouse-ul in cablurile ce populeaza port-urile.

Bineinteles, exista si un port HDMI si unul pentru LAN si chiar ma bucur sa le vad pe partea stanga impreuna cu cel pentru alimentare si cele doua jack-uri pentru casti si microfon.

Ca fapt divers, pentru cei ce sunt obsedati de intimitate, Zephyrus S nu are webcam integrat. Si la ce bezel subtire are ar fi fost posibila amplasarea lui doar in nefericita latura de jos de unde ar fi dat un unghi pentru imagine prea prost. Insa, este posibila achizitionarea webcam-ului optional ROG GC21 ce este capabil sa filmeze la Full HD @ 60 fps.

Iar iluminarea este compatibila cu Aura Sync. Asa ca daca mai ai vreun dispozitiv Asus iluminate vei putea sa le sincronizezi modurile de iluminare.

ASUS ROG ZEPHYRUS S GX502GW review | WASD.ro

Tastatura este una clasica de laptop iluminata RGB, iar Asus au amplasat butoane dedicate pentru reglarea volumului, pentru oprirea microfonului si un al buton cu logo-ul ROG ce lanseaza Armoury Crate.

 

Pages ( 1 of 7 ): 1 23 ... 7Next »

Similar Articles

One thought on “Review: Asus ROG Zephyrus S GX502GW

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.