ASUS Xonar HDAV 1.3 Deluxe este un produs foarte bine pus la punct. Reuşeşte să se adreseze tuturor utilizatorilor, fie că aceştia au în sufragerie aparatură de ultimă generaţie, fie că au echipamente ceva mai vechi.

Faptul că face şi video enhancement este un semn clar că locul ei nu este în PC-ul unui gamer, mai ales că lucrul ăsta creşte considerabil preţul final al plăcii de sunet.

Minusuri ale acestei minunăţii tehnologice vin din parte suportului software. Driverii ce vin în pachet împreună cu placa de sunt sunt destul de…beta. Cu versiunea ce se găseşte pe CD-ul din pachet am întâlnit nenumărate BSoD-uri şi toate erau datorate blocării driverilor (cred că toţi cunoaşteţi repetarea unui sunet de câteva milisecunde la nesfârşit). Aceste însă au disparut cu un update al driver-ului.

Ar mai fi de adăugat şi faptul că este nevoie de un firmware update pentru a scăpa de un anume zgomot scos de placa de sunet atunci când se trece de pe modul analogic pe cel digital sau în momentul în care se porneşte calculatorul şi este încărcat driverul de sunet. Totuşi, acel ţăcănit dispare doar atunci când este folosită pe anumite plăci de bază, pe a mea de exemplu (GIGABYTE GA-EX58-UD5), nu a disparut nici după update.

Ca gamer nu recomand această placă de sunet datorită nenumăratelor incompatibilităţi şi probleme cu jocuri mai necunoscute. Dar ca un couch patato o recomand tuturor maniacilor de filme pentru că video enhacement-ul este superior contrastului dinamic folosit de unele televizoare şi pentru că suportă aproape toate formatele digitale la modă.

 

+ componente de calitate
+ calitate sonoră şi video foarte bună
+ conectivitate

– căldura degajată
– sunetul produs la schimbarea modului de funcţionare
– puţine setări din driveri

Pages ( 5 of 5 ): « Previous1 ... 34 5

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.