Iată inculpaţii – placa de sunet, căştile, adaptorul pentru jack-uri şi un adaptor ce se aseamăna cu unul DVI, pentru conectarea unui sistem de sunet 7.1.

De data aceasta am evitat să postăm poze cu ambalajul deoarece acesta a fost atât de îndărătnic în a-şi elibera conţinutul încât după intervenţiile repetate ale comitetului WASD.ro nu a mai fost atât de fotogenic.

De la stânga la dreapta avem jack-ul pentru microfon, cel pentru căşti, ieşirea pentru cele opt canale şi ieşirea S/PDIF.

Conectorii şi inclusiv adaptorul jack sunt auriţi. Nu pentru că arată mai bine, ci pentru o conectivitate mai bună. Placa de sunet are două intrări de 6.3mm special pentru Sennheiser PC350. Dacă doriţi să folosiţi o pereche de căşti cu jack-uri de 3.5mm aveţi nevoie de adaptorul din pachet.

Un plus este faptul că placa permite conectarea unui sistem de sunet simultan cu căştile.

Interfaţa este PCI Express x1. Funcţionează şi într-un PCI Express x8, x4 sau x16 dacă nu aveţi niciunul x1 disponibil.

Iată jucăria în toată splendoarea ei.

Acesta este procesorul de sunet. AV100 este aceeaşi soluţie pe care o regăsim pe plăcile de sunet Asus Xonar D1, Asus Xonar DX şi Essence STX, mai puţin Xonar DG şi Xonar DS. Acest procesor de sunet este bazat pe C-Media CMI8788 OxygenHD. Există şi varianta AV200, o versiune îmbunătăţită a CMI8788, pe care o găsim pe Xonar D2, D2X şi HDAV 1.3 care oferă o calitate superioară a sunetului 7.1 însă AV100 surclasează AV200 când vine vorba de redarea unui semnal stereo.

Da, pentru această placă de sunet aveţi nevoie de o alimentare de 5V.

Placa de sunet are un capac de protecţie împotriva interferenţelor electromagnetice ce pot apărea în carcasă. Să vedem ce se ascunde sub el.

Iată şi etajele analogice. Capacul, împreună cu tăbliţa din cupru care îl susţine se comportă ca un scut Farraday şi protejează circuitele analogice de emisiile electromagnetice de care vorbeam mai sus.

OP-Amp-urile JRC2114D sunt responsabile de ieşirile stereo, adică cele dedicate căştilor. Cel mai interesant lucru este faptul că se pot înlocui dacă sunteţi pasionaţi de modding. Totuşi înainte de a le înlocui verificaţi dacă AMP-urile voastre întrunesc specificaţiile de aici.

Cele două amp-uri fac echipă cu un DAC Texas Instruments PCM1796, un DAC ce are un SNR (Signal to Noise Ratio) de 123dB, o distorsiune armonică de 0.0005% şi un filtru digital pentru oversampling.

Cel de-al doilea DAC este dedicat celorlalte şase canale, şi este produs de Cirrus Logic, nume de cod CS4632. Specifcaţiile sale îi sunt inferioare DAC-ului produs de Texas Instruments şi scade din performanţa overall, însă, Xense este un produs pentru gameri prin urmare nu avem nevoie de o calitate superioară a sunetului pentru surround (yeah, right!).

Să continuăm inspecţia amănunţită a PCB-ului. ADC-ul este produs tot de Cirrus Logic, CS5381. El este responsabilul de intrările analog. Lângă el, se observă un mic cip pe care scrie ASUS DJ100. Acesta este pre-ampul pentru microfon, bazat pe un cip produs de C-Media, CMI9780. Din nefericire performanţele sale se ridică până la acelaşi nivel cu un cip AC’97 regăsit pe majoritatea plăcilor de bază.

Cred că aţi observat până acum condensatorii auriţi prezenţi pe toată suprafaţa PCB-ului. Aceştia sunt condensatori electrolitici produşi de Nichicon şi sunt de 47uF 25V, 22uF 25V şi încă o serie de 100uF 25V. De ce amintesc de acest lucru? pentru ca sunt cei mai buni condensatori electrolitici existenţi pe piaţă în momentul de faţă ce se folosesc în domeniul audio hi-fi.

După atâta electronică e momentul să observăm un pic mai atent celălalt produs din pachet, Sennheiser PC350.

Pages ( 2 of 6 ): « Previous1 2 34 ... 6Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.