Oh boy, inca un produs cu RGB pe birou. Bine, daca stau bine sa ma gandesc doar perechea de casti si sursa calculatorului n-au iluminare RGB. Deci degeaba fac eu pe uraciosul, ca m-a acaparat si pe mine fenomenul, chiar daca nu-mi place sa rescunosc lucrul asta.

Nu, nu e vorba despre tronul unui rege sau cel din Game of Thrones in miniatura.

Nu, nu este nici un scaun pentru gameri cu Qi. Ghici ciuperca ce-i?

Asus ROG Throne Qi review | WASD

 

Ce este Asus ROG Throne Qi?

Ca sa nu va mai tin pe jar, Asus ROG Throne Qi este un stand de casti ce este dotat si cu alte caracteristici. Evident, prima reiese si din nume, anume Qi. Adica se pot incarca wireless gadgeturi precum telefoane ce sunt compatibile cu aceasta tehnologie.

Acesta vine si cu 2 porturi USB 3.1, dar si ca in cazul lui Corsair ST100, acesta are si DAC.

 

Galerie foto

 

Experienta in timpul utilizarii

Calitatea sunetului pe care scoate este comme ci comme ça. Ok, chestia cu DAC-ul nu este doar ceva marketat, este pe bune. Are o amplificare foarte buna si este foarte utila in jocuri de genul CS:GO sau PUBG, in care sunetul este 50% din joc minim.

Insa eu am suferit cand am incercat sa ascult muzica pentru ca mi-a luat putin sa ajung la niste setari cat sa nu se mai zbarleasca pielea pe mine de cat de chinuit eram. Ok, pana la urma si eu nu dau cele mai bune argumente, pentru ca este un produs de GAMING.

Ca o mica paranteza ce este legata tot de calitatea sunetului redat cand vine vorba de muzica, imi aduc aminte ca am avut o discutie cu cineva acum vreo 10 ani si aveam o pereche de casti Razer Barracuda de care nu eram atat de multumit. Si l-am rugat sa-mi recomande o pereche de casti bune de gaming, dar care benefiaza de bass puternic. Auzind ce prostii debitez, mi-a sugerat sa-mi leg un sistem audio 5.1 de cap. Touché

Porturile USB mie mi-au fost super utile , mai ales sa le am la indemana. Asta pentru ca am foarte multe periferice conectate in mod constant la PC. Dar parca as si preferat ceva mai multe, ar fi avut loc. Insa stii cum este proverbul, nemultumitului i se ia darul. In cazul meu, mi se ia tronul.

De exemplu, ar face echipa buna chiar cu Asus ROG Strix Fusion 300, pentru ca nu te vei mai chinui sa tragi cablul in spatele PC-ului.

Iluminarea este si ea frumusica. Bine, de fel n-am vazut produse ROG care dau rateu cand vine vorba de iluminare RGB. Iluminarea prezenta pe tron nu este ceva care sa-ti capteze atentia cand te joci sau cand incerci sa muncesti. Aceasta iese la iveala pe 5 benzi, 3 ce sunt in partea de joc a acestuia si doua ce sunt pe marginea plexiglass-ului.

 

Software

Pentru sunet am utilizat Armoury II ce este un soft decent. Pentru cei ce au mai avut experiente cu placi de sunet Xonar sau Strix, navigarea si setarile vor decurge rapid.

Insa daca esti la prima experienta, exista posibilitatea sa-ti prinzi putin degetele. Noroc ca se invata repede si pe viitor iti mai poate folosi informatia asta.

 

Iar pentru iluminare am utilizat Aura Sync. Si e destul de faina treaba ca o pot sincroniza cu alte componente sau periferice. Ei bine, eu am facut-o doar cu placa de baza, modulele RAM si banda RGB ce este in carcasa. Evident, se poate sincroniza si cu alte componente sau periferice Asus ROG ce-s compatibile.

 

Verdict

Daca ar fi sa compar strict cu Corsair ST100, categoric produsul lui Asus este superior. In primul rand cel de la Corsair avea probleme cu iCUE si fie ma afecta pe partea cu iluminarea, fie cu DAC-ul.

Si era cam asa: aveam sunet decent fara software, dar iluminarea era random. Daca instalam iCUE pentru a controla iluminarea, puneam ce doream sa pun fie sa il sincronizez cu celelalte produse Corsair. Insa imi luam „bataie” de la urechi, asta pentru ca incepeau sa gajaie si in mod constant aveam sunet static in casti.

Evident, un alt bonus versus Corsair ST100 este Qi. Bine, acest lucru cu siguranta va contribi considerabil la pretul final de vanzare.

Si ce nu mi-a placut la standul Asus ROG Throne Qi este ca au folosit plexiglass. Un material morbid, ce se zgarie extrem de usor si raman amprente ca vrei, ca nu vrei. Si consider ca pe un produs atat de costisitor n-are ce cauta nici macar 1 mm de plexiglass.
In momentul de fata, produsul nu este listat in Romania. Insa pe amazon acesta se gaseste la 139.99 USD.

Review overview
Summary Poate fi considerat un moft si de catre cei mofturosi. E ceva ce arata fain pe birou, este adevarat. Dar ce face el poate fi preluat de catre produse mult mai ieftine.
4
Tagged

Similar Articles

One thought on “Review: Asus ROG Throne Qi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.