Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tehnologia wireless HDMI nu mai este de mult o noutate pe piaţă, soluţii de acest gen existând deja de câţiva ani buni. Singura problemă pe care mulţi dintre noi am vazut-o, probabil, la sistemele wireless HDMI a fost şi rămâne în continuare cea a preţului. În ultimă vreme, totuşi, aceste soluţii încep să apară pe piaţă la preţuri care înca nu pot fi considerate mici, nici macar accesibile, însa nu se mai poate spune că sunt revoltător de scumpe.

Chiar şi aşa, tehnologia wireless HDMI nu este încă la îndemâna tuturor şi este, mai degraba, dedicată celor care sunt cu adevarat pasionaţi de home-theater.

Una din cărtile pe care mizeaza, însa, producătorii de sisteme wireless HDMI este cu siguranţă cea legată de cabluri. Cum trăim într-o lume în care totul trebuie să fie simplu, curat şi foarte bine pus la punct, imaginea cablurilor înşirate prin toată casa, claie peste grămadă, ne este familiară tuturor şi, în acelaşi timp, cu toţii am vrea să scăpăm de ea.

WHD6215-120Una din soluţii, cea pe care am să o prezint în acest articol, este Aerobeam WHD6215 de la ZyXEL, cu care aceştia işi fac şi debutul pe acest segment de piaţă. Aerobeam WHD6215 este un kit complet alcătuit dintr-un transmitter şi un receiver, alături de care găsim două cabluri hdmi, dar şi o telecomandă. Per total, sistemul este foarte uşor de instalat, neavând nevoie de setări suplimentare: îl bagi în priză, legi cablurile şi asta-i tot!

Aerobeam WHD6215 este bazat pe standardul tehnologiei WiHD, rulând la o frecvenţă de 60GHz şi oferă un streaming video full 1080p HD, încluzând 3D dar şi sunet surround de 8 canale.

Acum haide să ne uităm la o mică galerie de poze cu acest produs.

{gallery}/2012/03-hardware/zyxel-aerobeam-whd6215/galerie-foto/:220:155:0:1{/gallery}

După cum se poate observa, transmitter-ul (aparatul cel mare) permite conectarea a 4 device-uri în acelaţi timp, fie că este o consolă video, un blu-ray player, o  tabletă sau un media player. Fără doar şi poate, acest aspect este foarte avantajos atunci când avem mai multe echipamente pe care le vrem conectate la un televizor sau la un proiector, nemaifiind nevoie de mutarea cablului dintr-unul în altul. Schimbarea între porturile hdmi se poate face foarte simplu fie prin apăsarea butonului “HDMI Switch” din spatele transmitter-ului, fie cu ajutorul telecomenzii.

Deşi ambele device-uri necesită o priză separată pentru alimentarea fiecăruia, acest lucru nu este un inconvenient aşa de mare precum pare, ţinând cont că ne poate scăpa de 4 cabluri trase prin casa.

Un alt atu al sistemului este posibilitatea de montare a device-urilor pe perete, ceea ce avantajează foarte mult în cazul în care televizorul la care vrem să îl conectăm este de asemenea prins de perete, astfel acele cabluri care cad de la televizor către un media player sau o consolă vor dispărea.

Distanţa dintre receiver şi transmitter nu trebuie să fie mai mare de maxim 10 metri, un aspect destul de important pentru persoanele ce vor să facă această conexiune wireless într-o cameră de apartament sau chiar într-un living ceva mai mare. Cu toate că nu ar trebui să mire pe nimeni, conexiunea nu poate fi realizată atunci când cele două aparate sunt despărţite de către un zid.

Despre calitatea video, jos pălăria, culori corecte, fără întreruperi, chiar nimic de reproşat. Eu unul nu am putut observa absolut nici o diferenţă între conectarea wireless cu Aerobeam WHD6215 şi conectarea clasică prin cablu.

În concluzie, investiţia merită, atât pentru faptul că scapi de cabluri dar şi pentru faptul că poţi conecta patru device-uri simultan la acelasi televizor.

Plusuri şi minusuri pentru ZyXEL Aerobeam WHD6215

recommended

+ Uşor de instalat
+ Design
+ Calitate video

- Preţ


Spread the love
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Leave a Reply

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.