Toata ideea a pornit de la nevoia mea de spaţiu. Cam incorect spus de fapt acest lucru deoarece carcasa mea A+ este mai mult decât spaţioasă. Păcat că spaţiul este distribuit cam prost în interiorul ei.

Cu toate astea, atunci când am testat 5870 am fost nevoit sa scot din carcasă pompa şi rezervorul cu lichid pentru a putea instalat monstrul ăla de placă video.

Am avut dificultăţi şi înainte de a întâlni 5870, însă atunci dacă montam rezervorul puţin înclinat lângă placa video era totul OK.

Marile probleme le-am avut cu GTX 260/275/280/285/295, 4870X2 şi 5870. Întrucât AMD e gata să lanseze Hemlock, am început şi eu să mă gândesc tot mai serios la eficientizarea spaţiului în carcasă (ştiu că ar fi mai uşor să am un stand pentru placa de bază).

În mod clar trebuia să mut cumva hard disk-urile şi în locul lor să pun pompa şi rezervorul. Însă nu prea imi venise ideea să trec furtunul prin spaţiile rotunde de pe lateralele cage-ului pentru HDD-uri, aşa că am renunţat rapid la această idee.
Timpul a trecut şi ideile mele nu prea îşi făceau apariţia. În mod sigur nu puteam monta pompa pe undeva suspendată, deoarece aceasta este ataşată de rezervor şi de aici şi mai multe probleme.

În fine, până la urmă am revenit la ideea în care pompa şi rezervorul luau locul HDD-urilor însă trebuia să găsesc ce să fac cu HDD-urile. Aşa că am mai luat o pauză, am mai fumat o ţigară şi tot n-am făcut nimic nici după asta.

Ideea genială mi-a venit când un anume agent X m-a contactat şi mi-a spus o vorbă două despre Noiseblocker. Bine, discuţia a fost purtată în jurul unui cooler pentru CPU, dar acela este o cu totul altă poveste. Şi din coolere în invenţii am ajuns să îmi arate –nici nu ştiu cum să numesc invenţia asta- suportul pentru HDD-uri.

Părea interesant, dar eram sceptic că două bucăţi de aluminiu m-ar putea ajuta şi mi-ar duce la îndeplinire misiunea.
Până la urmă au venit obiectele împreună şi cu un cooler pentru HDD. Agentul X fusese inspirat şi a ştiut că va fi nevoie şi de o răcire pentru HDD-uri.

Sincer să fiu mirarea mi-a fost mare. Abia în momentul în care am legat HDD-urile de suport mi-am dat seama ce super invenţie am în mână. Deşi era la mintea cocoşului construirea unui astfel de suport, nimeni nu le-a făcut aşa cum trebuie.

Există suporturi de 5,25” însă într-un astfel de suport încape un singur HDD şi astfel într-o carcasă cu 4 bay-uri de 5,25 putem instala doar 4 HDD-uri. Aşa că no thanks. Cu gizmo-ul de la Noiseblocker se pot instala două HDD-uri per bay. Şi astfel câştigăm şi spaţiu şi scăpăm şi de vibraţii.

 

 

Bun, gata cu pălăvrăgeala asta. Hai să vedeţi care-i treaba cu PIMP-uitul. ->

 

Pages ( 1 of 5 ): 1 23 ... 5Next »

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.