Iluminare RGB

Iluminarea memoriilor Kingston Fury RGB este controlabila dintr-o paleta de 5 software-uri. Acestea sunt compatibile cu:

 • Fury CTRL
 • MSI Mystic Light
 • Gigabyte RGB Fusion 2.0
 • ASUS Aura Sync
 • ASRock

Fury CTRL este software-ul de control de baza oferita de Kingston. Interfata acestuia este rudimentara, insa ofera strictul necesar pentru a avea un oarecare control asupra LED-urilor de pe memorii. Pe bara superioara sunt doua butoane cu care putem accesa lista de profile salvate si setarile aplicatiei, alaturi de care se afla un toggle pentru a opri sau porni iluminarea modulelor. Avem la dispozitie 8 efecte prestabilite, asupra carora putem modifica viteza si luminozitatea.

Am sincronizat aceste module si in aplicatia Mystic Light, inclusa in suita MSI Dragon Center. In cadrul acesteia avem posibilitatea de a sincorniza iluminarea modulele cu restul PC-ului sau putem alege dintr-o lista destul de larga de efecte prestabilite. Pe modul manual nu avem control asupra niciunui parametru al efectelor, ele fiind disponibile as is.

 

Galerie foto

Memoriile Fury Renegade RGB au un aspect simplu si discret. PCB-ul este negru lucios, iar incastrarea de aluminiu este vopsita negru mat. Tinand led-urile RGB stinse putem obtine un aspect similar cu cel regasit pe varianta non-RGB, daca este dorit acest lucru.

 

Platforma de test si metodologie

Platforma de testKingston Fury Renegade RGB | WASD.ro

 • CPU: AMD Ryzen 9 5900X
 • MB: MSI MEG X570 GodLike
 • GPU: Nvidia RTX 2080 Super FE
 • PSU: Corsair H850i
 • SSD: Sabrent Rocket 4.0 1TB NVMe PCI-e 4.0
 • Cooling: Custom Loop
 • Case: Custom Made

Metodologie

Vom testa kit-ul de memorii Kinston Fury Renegade DDR4 RGB 2x 16GB realizand un memory profiling care sa cuprinda frecventele principale, incepand cu 3200 MHz. Vom incerca obtinerea celei mai mici latente pentru fiecare frecventa testa, impreuna cu o tensiune de alimentare minima. In cazul frecventelor de peste 4000 MHz vom incerca ridicarea frecventeie FCLK de la 1800 MHz la 1900 MHz.

Pentru inceput va trebui determinat punctul de plecare pentru acest test. Acest lucru consta in setarea frecventei memoriilor la 3200 MHz si scaderea tensiunii succesiv pana la atingerea valorii minime stabile. Ulterior vom scadea latentele succesiv pana la obtinerea celei mai joase valori posibile. Dupa stabilirea punctului de plecare vom urca frecventa la urmatoarea valoare dorita, vom reseta latenta si vom creste usor voltajul pana la obtinerea unei configuratii stabile. Acest proces se va repeta pana la atingerea frecventei maxime posibile in cadrul unei tensiuni de alimentare sigure.

Stabilitatea unei configuratii este determinata de rularea completa a testului Cache & Memory Benchmark inclus in Aida64. Totodata, cu ajutorul acestui test putem determina si vitezele de citire, scriere si copiere obtinute pentru fiecare configuratie in parte, impreuna cu latenta aferenta, masurata in nanosecunde.

 

Pages ( 2 of 3 ): « Previous1 2 3Next »
Review overview
Summary Kingston Fury este noua gama de memorii DDR4 lansate in mod direct de catre Kingston.
5
Tagged

Similar Articles

One thought on “Review: Kingston Fury Renegade RGB

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.