Kingston au lansat o noua iteratie de memorii RAM DDR4 din gama Fury, de aceasta data fiind realizate chiar de Kingston insisi. Aceasta noua generatie de memorii include o gama foarte larga de kit-uri, cu o gama la fel de larga de specificatii disponibile. In cadrul acestui articol vom discuta despre seria Fury Renegade RGB.

Dupa ruptura de HyperX, cei de la Kingston nu au renuntat la produsul de memorii RAM. Acestia au reciclat gama de produse Fury si au scos pe piata prima serie de placute RAM branduite Kingston Fury.

Noua generatie de memorii Kingston Fury include 5 submodele: Beast, Beast RGB, Renegade, Renegade RGB si Impact. Modele Beast si Beast RGB sunt cele de buget, iar Renegade si Renegade RGB cele modele high class, mai rapide si de capacitate mai mare, dar mai scumpe. Memoriile din seriile Renegade si Renegade RGB au tensiunea nominala de alimentare mai ridicata decat cele gasite pe modele Beast si Beast RGB. Iar memoriile din seria Impact sunt in format SODIMM, fiind compatibile cu laptopurile.

Sunt de parere ca deja atingem apogeul tehnologiei DDR4, avand la dispozitie kit-uri de memorie cu capacitati de pana la 256 GB, producatorii reusinf sa integreze pana la 32 GB de memorie pe un singur modul de memorie. Si frecventele acestor memorii au fost ridicate substantial, atingand cu usurinta peste 4000 MHz. Altfel zis, asteptam cu nerabdare integrarea tehnologiei DDR5 care promite multe.

Kingston Fury Renegade review | WASD

Am primit de la Kingston unul dintre kit-urile Renegade RGB cu capacitatea de 32GB, pe care il vom testa in continuare.

 

Ce sunt Kingston Fury Renegade 32GB DDR4?

Memoriile apartinand seriilor Renegade si Renegade RGB sunt disponibile in module individuale cu capacitati cuprinse intre 8 GB si 32 GB, dar si in kit-uri cu capacitatea cuprinsa intre 16 GB si 256 GB. Exista kit-uri ce contin 1, 2, 4 sau 8 placute de memorie.

Frecventele memoriilor din seria Renegade sunt cuprinse intre 2666 MHz si 5333 MHz, iar cele din seria Renegade RGB au frecventa cuprinsa intre 3000 MHz si 4600 MHz.

In tabelul de mai jos veti regasi specificatiile tehnice oferite de producator pentru kit-urile de memorii Kingston Renegade DDR4 RGB.

Form FactorUDIMM (288 pini)
XMPDa
Plug N Play (PnP)Nu
Frecvente3000 MHz, 3200 MHz, 3600 MHz, 4000 MHz, 4266 MHz, 4600 MHz
Latente CASCL15, CL16, CL18, CL19
Tensiune alimentare1.35 V, 1.4 V, 1.5 V
Capacitatea modulelor8 GB, 16 GB, 32 GB
Capacitatea kit-urilor16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB, 256 GB
Disponibilitate module individualeDa
Kit-uri Dual ChannelDa
Kit-uri Quad ChannelDa
Culoare PCBNegru
Culoare radiatorNegru
Dimensiuni module133.35 x 42.2 x 8 mm
Cod produsKF436C16RB1AK2/32
Temperatura de functionare0°C – 70°C

Kingston Fury Renegade 32GB DDR4 este un kit ce contine doua placute de memorie RAM DDR4 in format UDIMM cu capacitatea de 16 GB fiecare. Frecventa acestor module in profilul XMP2 este de 3600 MHz CL16, iar in profilul XMP1 frecventa este 3000 MHz CL15. Ambele profiluri XMP sunt stabile la tensiunea de 1.35V. Aceste module sunt non-ECC.

Conform Thaiphoon Burner, fiecare dintre cele doua module de memorie contine 16 chip-uri produse de SK Hynix, a cate 1 GB. Modelul acestora este H5AN8G8NDJR-UHC.

Plug N Play sau PnP este o functie specifica memoriilor Kingston Fury care le permite acestora sa se seteze automat la frecventa maxima disponibila in BIOS. Ceea ce inseamna ca memoriile se vor seta automat la frecventa de 2666 MHz, atata timp cat acest lucru este permis de BIOS-ul PC-ului tau. Acest lucru implica faptul ca frecventa minima a oricarui modul din gama Kingston Fury este de 2666 MHz. Din pacate nu am putut testa aceasta functie pe modulele primite de noi deoarece seriile Renegade si Renegade RGB nu sunt compatibile cu aceasta functie, dar nu este problema deoarece se poate activa cu usurinta unul dintre profilele XMP care ofera performante substantial mai bune. Plug N Play poate fi privita ca initiativa de a simplifica si mai tare procesul de overclock al memoriilor RAM. Tehnologia este inca tanara si nu poate inlocui actualul XMP, insa speram ca aceasta va evolua si va fi implementata corespunzator odata cu lansarea memoriilor DDR5.

 

Pages ( 1 of 3 ): 1 23Next »
Review overview
Summary Kingston Fury este noua gama de memorii DDR4 lansate in mod direct de catre Kingston.
5
Tagged

Similar Articles

One thought on “Review: Kingston Fury Renegade RGB

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.