Intr-o conferinta de presa la Computex, CEO-ul AMD, Lisa Su, a dezvaluit cateva detalii despre GPU-ul Fiji, care va fi folosit pe presupusa AMD Radeon R9 Fury X, noua lor placa video flagship pentru seria 300.

Die-ul GPU-ului este de 28nm, placa va avea un framebuffer de 4GB si, surpriza, nu va avea port-uri DVI ci doar un port HDMI 2.0  si trei DisplayPort. Consumul de energie este estimat la aproximativ 375W.

FIJI tinteste din punct de vedere al performantei ei undeva in zona lui GTX980, iar unele guri rele spun ca este chiar putin mai slaba ca adversara ei directa. AMD se pare ca incearca in momentul de fata sa „regleze” putin drivere-le pentru a mai putea stoarce un strop de performanta. In plus, placa are o latime de banda foarte mare avand in vedere ca incorporeaza tehnologia HBM (High Bandwith Memory).

HBM implica integrarea memoriei pe pastila de siliciu (motiv pentru care aceasta e atat de mare) si duce la sporirea considerabila a latimii de banda si diminuarea latentei, alaturi de reducerea in marime a placii in sine.

Numele produsului inca nu e stabilit, dar placa va fi cu siguranta prezentata la E3.

Sursa

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.