Iata ca a inceput un nou an si incep sa se dezmorteasca lucrurile pe piata hardware. AMD au dezvaluit ieri noua lor gama de APU-uri ce poarta hramul „Kaveri”. Discutam despre o serie care le succede pe cele de anul trecut – care purtau numele „Richland” – si care se bazeaza pe arhitectura Steamroller, iar pentru IGP s-a folosit arhitectura de la seria de placi video R7.

Daca analizam cu atentie vom observa ca varful de lance care poarta numele AMD A10-7850K vine echipat cu patru nuclee tactate la ofrecventa ce poate atinge 4Ghz in modul „turbo”. Totodata, beneficiem si de un controller de memorie imbunatatit si care suporta memorii DDR3 la 2400 Mhz si hUMA –  „inventie” marca AMD care permite accesul simultan al CPU-ului cat si al GPU-ului la aceeasi memorie. 

Dar AMD nu s-a oprit doar la imbunatatirea controller-ului de memorie ci si-a bagat manutele si sub capota IGP-ului. Vorbim despre 512 procesoare stream si frecvente care ating 720 Mhz. Conform testelor pe care le-a facut AMD A10-7850K este cu aproape 10% mai rapid decat competitorul sau direct de la Intel, Core i5-4670K care are pe post de IGP un HD4600.

In acelasi comunicat de presa este specificat ca noile APU-uri Kaveri au suport nativ pentru tehnologiile TrueAudio si Mantle. De asemenea, AMD se lauda ca Battlefield 4 poate rula cu 45% daca folosesc si o placa video din seria R7. 

Noua linie de procesoare este deja lansata si la noi si cei interesati le pot achizitiona de la magazinele autohtone. Pretul pentru un A10-7850K  se invarte in jurul sumei de 770 Lei, iar pentru A10-7700K ar trebui sa platiti 700 Lei. Din punctul nostru de vedere A10-7850K este alegerea evidenta, diferenta de 70 Lei fiind destul de mica. Sa nu uitam ca ambele procesoare vin in pachet cu o cheie de Battlefield 4. 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.