AMD a anunţat trei noi modele de procesoare cu şase nuclee din gama Opteron HE, destinate serverelor din mediile de web-serving şi cloud-computing.

Acestea sunt 8425 HE, 2425 HE şi 2423 HE. Primele două lucrează la o frecvenţă de 2100MHz pe fiecare nucleu, iar modelul 2423 HE lucrează la o frecvenţă de 2000MHz. Restul specificaţiilor sunt identice pentru toate trei modelele, respectiv cache L1 de 128KB, cache L2 de 512KB pentru fiecare nucleu, bus de 4800MHz, tehnologie de fabricaţie SOI 45nm. De asemenea, beneficiază de toate celelalte tehnologii incluse în familia Opteron HE, şi anume AMD Virtualization™(AMD-V™), AMD Smart Fetch, AMD Power Cap şi AMD CoolCore™.

Însă cel mai important aspect al acestor procesoare e faptul că toate trei modelele au un TDP extrem de mic: doar 55W! Astfel, AMD vine în întâmpinarea utilizatorilor doritori de performanţe ridicate obţinute printr-un consum redus de energie electrică.

Aceste procesoare au apărut deja pe piaţă, fiind integrate de către HP, în sisteme 2-P, 4-P şi 8-P. De asemenea, se aşteaptă ca şi alţi integratori OEM să ofere aceste procesoare începând din toamna acestui an.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.