Varianta pentru PC a mult-aşteptatului sequel va intra pe piaţă luna viitoare. Într-un interviu acordat revistei PC Games, David Champagne, 3D Lead Programmer pentru AC II  a declarat candid că Assassin’s Creed 2 PC va folosi exclusiv API-ul DX9.

Acest lucru vine ca o lovitură sub centură pentru gamerii cu PC-uri, care au suferit deja destul, mai ales din pricina decalării lansării celor două variante, cu câteva luni bune.

Data lansării pentru PC a fost amânată din pricina îmbunătăţirilor aduse engine-ului, care este acelaşi cu cel de pe Xbox, doar că va beneficia de rezoluţii mai înalte, filtrare AA de până la 8X şi suport pentru procesoarele multi-core.

David Champagne nu a fost foarte specific când a declarat motivul principal pentru care s-a decis doar folosirea  DX9, însă, se pare că a avut legătură cu erorile cauzate de post procesare şi renderer-ul jocului. Un alt motiv a fost survey-ul de pe Steam, unde 40% dintre jucători au declarat că încă folosesc Windows XP, un aspect imbatabil  în faţa departamentului de marketing.

Rămâne să vedem cum va arăta jocul şi să comparăm cele două variante. Rămâne să mai aşteptăm. Poate în Assassin’s Creed III vom vedea ceva elemente DX11 sau măcar DX10.1.

 

Assassin Creed 2 PC Assassin Creed 2 PC

Assassin Creed 2 PC Assassin Creed 2 PC

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.