Asus, la fel ca mutli alti producatori de echipamente de gaming, au anuntat ca vor lansa la un moment dat propriile switch-uri.

Bine, anuntul a constat intr-o postare pe Instagram.

Dar trecand peste asta, spre deosebire de alte switch-uri ale altor producatori, cele de la Asus sunt extrem de interesante pentru ca sunt optice.

Primele switch-uri optice pe care eu le-am testat au fost cele A4Tech folosite de catre Razer in modelul lor Huntsman si Huntsman Elite.

Si am observat o chestie foarte interesanta, scriu o idee mai repede decat o fac pe switch-urile traditionale. Nu stiu sa explica inca fenomenul, insa voi incerca la urmatoarea tastatura cu switch-uri optice care vine la review.

Revenind la ROG RX Red Optical Switches. Putem remarca oasemanare izbitoare cu Romer-G. Acestea sunt produse de Omron si folosite de catre Logitech in tastaturile lor de gaming. Si de catre Creative in tastatura lor Sound BlasterX Vanguard K08. Dar acolo probabil a fost o combinatie de IP-uri intre Logitech si Creative. Iar rezultatul vizibil pe partea publica a fost acest produs care nu are nicio logica. La fel ca si mouse-ul de la Creative. Care si el seamana izbitor de tare cu G502/402. Adica are forma MX. O iau pe campie:).

Asus ROG RX Optical

Asemenea celor mecanice de la Omron lumina pentru iluminarea RGB iese prin mijlocul switch-ului si asta inseamna ca nu o sa ai spill pe lateralele keycap-urilor.

In ceea ce priveste forta necesara pentru apasarea lor, puteti sa va uitati si singurui in specificatiile de mai jos.

Asus ROG RX Optical

Totusi, partea cea mai misto a acestori switch-uri, cel putin din punctul meu de vedere, este ca au stabilizator integrat. Stiti voi, ceva similar cu sarma aia de la tasta shift lunga. Si acea sarma se numeste tot stabilizator. Si are rolul de a stabiliza.

In cazul switch-urilor au un rol foarte important pentru ca fac ca apasarea sa urmeze mereu o singura linie. Asta duce, in teorie, la o uzura mai lenta fata de switch-urile MX pot fi apasate si usor din laterala. Apasare ce slabeste plasticul si face ca mecanismul sa se agate de acele puncte de uzura.

Si fiind vorba de switch-uri optice nu avem nevoie nici de debounce. Asta inseamna ca tot input lag-ul este semnificativ redus. Si tocmai mi-a venit o idee de articol.:)

Asus ROG RX Optical

Modelul de tastatura pe care vor fi disponibile noile switch-uri ROG RX Red Optical este ROG Strix Scope RX.

Despre disponibilitate nu avem nicio informatie sau despre viitoare implementari. Sau daca Asus vor incepe sa foloseasca exclusiv switch-urile lor.

Daca va intereseaza subiectul aruncati un ochi si pe microsite-ul lor. Poate gasiti vreo informatie interesanta.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.