Este la modă acum să îţi creezi jocul în jurul ideii de esports, iar Black Ops 2 vrea puţin din acea acţiune.

Consideraţi-mă puţin neîncrezător când aud că cei de la Treyarch vor cu disperare să revitalizeze scena competiţională cu noul lor titlu.

Cu toţii cam ştim până acum că seria Call of Duty a fost în principiu axată pe eSports cu Modern Warfare 1 sau CoD4, dar se pare că lipsa de grijă faţă de această componentă face cunoscut faptul că cineva din conducerea Activision nu prea mai umblă cu bani de croazieră în buzunar.

 

Cu toate acestea însă, Black Ops 2 va veni cu un mod de comentare pentru doi oameni numit Shoutcasting care va putea fi accesat via modul de înregistrare video nativ numit Theater Mode. Mai mult de atât, Treyarch oferă o chestie numită League Play care merge puţintel ca sistemul de ladder din Starcraft 2.

 

În altă ordine de idei, un lucru bun la Black Ops 2 este faptul că nivelul de personalizare al sistemului de clase a fost complet regândit, astfel zvonurile lansate acum câteva luni fiind complet adevărate. Noul sistem a fost redenumit din Create a Class într-un simplu Pick 10 de parcă ar fi numit de vreun producător ce lucrează la Kanal TV. Chit că numele nu prea îţi spune nimic, o să purtăm noi povara de a vă explica pe îndelete (din nou) ce înseamnă toate acestea.

 

Toată ideea de bază este că primeşti 10 puncte care pot fi alocate unei arme, perk, echipament, secundare etc. Din aceste 10 puncte, fiecare alegere te va costa un punct aşa că dacă vrei de exemplu să cari după tine un cuţit şi un pistol ca arme separate (da, cuţitul este armă separată, am scris bine), nu te opreşte nimeni să aloci punctele necesare şi voila! O altă chestie interesantă este faptul că Treyarch permite acum să foloseşti dubluri, anume poţi alege să cari după tine două grenade de la început, poţi să cari două arme din aceeaşi categorie de la început şi mai mult de atât, poţi să echipezi Perk-uri cu efecte mai puternice de la început. Însă, toate aceste lucruri te vor costa puncte şi astfel poţi alege să umblii de la bun început cu tona de Perk-uri după tine, dar cu o singură armă disponibilă în arsenal. TL;DR – Treyarch oferă jucătorilor multă experimentare cu orice loadout în Black Ops 2 şi mai mult de atât, schimbă complet faţa întregului multiplayer, iar aici recunosc că am chiuit ca o fetiţă japoneză în mijlocul unui concert j-rock.

 

Sunt sigur că voi ăştia, mari jucători MLG pRo SkeElz NoScoPezz AkMasters, îmi veţi spune că tot CoD4 va rămâne în top datorită promod-ului, dar vă întreb eu acum, vă convine să vă jucaţi aceeaşi mizerie de fiecare ori, fără ca măcar o dată să gustaţi şi voi din alt tip de gameplay? 

 

Revenind la Black Ops 2, aparent Treyarch vor renunţa la sistemul din Black Ops 1 care introducea CoD Points şi îl vor aduce la un sistem nou care oferă un Unlock Point (similar cu Attachment Credits folosite în Ghost Recon: Future Soldier cu care puteai debloca, o armă, ataşament, etc.) la fiecare nivel câştigat. Şi sunt 55 de nivele şi 10 nivele de Prestige, aşa că sapă din greu.

 

Ce mi-a atras atenţia din toate reportajele de la Gamescom 2012 din ograda Black Ops 2 a fost faptul că jocul acum vine cu un mod de joc TDM ce poate fi jucat nu doar în 2 echipe, ci în patru echipe. Adică 1 echipă vs 1 echipă vs 1 echipă vs 1 echipă……nebunie curată.

 

Şi nu puteam să nu uităm despre killstreaks care acum vin în diferite mărimi şi includ lucruri noi ca panouri solare, drone zburătoare kamikaze, drone de teren cu tunuri etc. Însă lucrul fain este că poţi alege ca aceste killstreak-uri ce necesită control uman să fie controlate de AI, astfel ai o alegere dacă nu vrei să îţi rişti mobilitatea sau poziţia prin controlul unui killstreak.

 

Cam asta este lista completă de lucruri introduse în Black Ops 2 şi deşi ştiu că mulţi dintre voi o să îmi spuneţi că nu se merită, eu aş recomanda entuziaştilor să fie atenţi şi să vedem dacă aceste planuri curajoase ale celor de la Treyarch au vreun impact în această serie obosită, bătută şi violată cu nemiluta. 

 

Pentru toată lista de schimbări plus multe altele, sursa o găsiţi în link-ul de aici. De asemenea, câteva videoclipuri de gameplay au fost previzualizate la Gamescom 2012, dar le puteţi viziona şi în format video, mai jos.

 

 

 

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.