Intel a dezvăluit în cadrul Computex 2010 informaţii despre noile produse ale familiei de procesoare Intel® Atom™: Procesoarele “Pine Trail” mobile dual-core şi “Oak Trail”. Pentru exemplificarea tehnologiei, oficialii Intel au prezentat cel mai subţire netbook din lume, ce va folosi procesorul dual-core “Pine Trail”. Având o grosime de doar 14mm, netbook-ul creat în jurul platformei “Canoe Lake” funcţionează la temperaturi scăzute şi este cu 50% mai subţire decât orice alt netbook pe care utilizatorii îl pot găsi astăzi pe piaţă.

O direcţie foarte interesantă, anunţată de către Intel de curând, se va materializa prin viitorul produs System on Chip (SoC) bazat pe procesor Atom™, denumit “Tunnel Creek”. Acesta va oferi în premieră altor companii posibilitatea de a-şi conecta produsele proprii customizate pe siliciu la sistemul SoC Intel. Anunţul Intel nu a întârziat să trezească interesul, până în acest moment compania primind mai mult de 3000 de propuneri de posibile implementări non-PC.

Un accent important a fost pus pe dezvoltarea software, Asus fiind primul integrator de sisteme care va oferi consumatorilor un client AppUp preinstalat pe netbook-uri pe care rulează Windows sau MeeGO, denumit “asus app store“, începând cu această toamnă.

 

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.