CORSAIR, lider mondial in producerea de periferice si componente pentru PC, a anuntat astazi lansarea celei mai mari si mai bogate carcase de PC de pana acum, si anume Obsidian 1000D.

Bazandu-se pe prototipul CORSAIR Concept Slate, care a captat atentia fanilor, Obsidian 1000D este rezultatul a peste doi ani de dezvoltare pentru a crea o carcasa de tipul ‘’super-tower’’. Pe partea exterioara a carcasei avem detalii de aluminiu periat si patru panouri din sticla temperata, iar greutatea acesteia ajunge undeva la 30 de kilograme (goala!).

Atat sistemul complet E-ATX, cat si Mini-ITX pot fi instalate simultan, racite de 13 suporturi de ventilatoare, alimentate de doua surse (SFX si ATX) si echipate cu 11 unitati de stocare. Modelul 1000D este conceput pentru a crea cele mai puternice, ambitioase si epice sisteme de gaming din lume care sa poata oferi spatiu imens pentru diversele upgrade-uri la componente.

Carcasa Obsidian 1000D se mandreste cu o gama imensa de optiuni de racire. Mai exact opt suporturi pentru ventilatoare de 120 mm in fata, trei suporturi pentru ventilatoare de 140 mm in sus si doua suporturi pentru ventilatoare 120/140 mm in spatele carcasei, care ofera un spatiu inalt pentru a monta chiar si cele mai groase radiatoare de racire cu ventilatoare in configuratie push / pull.

In total modelul 1000D poate avea pana la 18 ventilatoare si patru radiatoare de racire cu lichid de 480 mm – de unde rezulta ca supraincalzirea carcasei va fi o provocare. Daca vorbim de stocare, aceasta suporta 6 unitati SSD de 2,5 inci si 5 unitati HDD de 3,5 inci.

Modelul 1000D include un sistem de iluminare RGB CORSAIR Commander PRO si un controler de turatie a ventilatorului, oferind utilizatorilor viteze de control precise de pana la sase ventilatoare PWM si control al iluminarii pentru pana la sase ventilatoare CORSAIR RGB si pentru benzile CORSAIR RGB LED.

De asemenea, 1000D dispune de iluminare RGB integrata, incorporata in panoul frontal si in logo-ul din fata, fie ca punct de pornire pentru o carcasa RGB uimitoare, fie ca un accent subtil pentru sistemul dvs.

Indiferent daca optati pentru varianta cu iluminare sporita sau pe cea cu iluminare subtila, software-ul CORSAIR iCUE va sare in ajutor, combinand controlul iluminarii RGB pentru toate produsele compatibile iCUE, inclusiv ventilatoarele, benzi cu LED-uri RGB, tastaturi, mouse-uri si multe altele.

Panoul frontal ofera doua porturi USB 3.1 Type C, precum si patru porturi USB 3.0, pentru mai multe conexiuni de mare viteza. De asemenea, are un jack de 3,5 mm si mufa pentru microfon standard. Filtrele de praf detasabile din fata, din spate si din partea de sus asigura ca sistemul dvs. ramane cat se poate de optim.

In concluzie carcasa Corsair Obsidian 1000D este capabila sa gazduiasca cu usurinta componentele din ziua de azi, sa le raceasca cat mai bine, sa ofere un spatiu liber imens si sa le lumineze cu iluminarea RGB intensa sau subtila.

Pret si disponibilitate

Carcasa CORSAIR Obsidian 1000D planuieste sa apara pe piata saptamanile urmatoare la un pret de 450/500 de euro, aproximativ 2.000/2.300 de lei, care iti va ustura putin portofelul. Legat de aparitia sa in Romania nu se stie nimic inca.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.