rovio-futuremarkCreatorii mega-succesului Angry Birds, Rovio Entertainment, au anunţat ieri că au cumpărat Futuremark Games Studio, divizia de gaming a dezvoltatorului de benchmark-uri, Futuremark.

angry-birds-spacePe lângă faptul că Futuremark sunt renumiţi pentru crearea software-ului 3DMark, dar şi a titlurilor Shattered Horizon, Hungribles sau Unstoppable Gorg, producătorii Angry Birds speră ca, prin această achiziţie, să dezvolte noi tipuri de jocuri pentru terminalele mobile.

Referitor la achiziţia de către Rovio, Futuremark au declarat că îşi vor concentra forţele în continuare pe software-ul de benchmark, folosit în industria de gaming pentru testarea şi îmbunătăţirea performanţelor jocurilor.

În aceeaşi declaraţie, Futuremark a mai anunţat şi faptul că benchmark-ul 3DMark va fi lansat într-o nouă versiune anul acesta şi va permite, în premieră, compararea performanţelor de joc pe diverse sisteme de operare. De asemenea, drepturile de proprietate pentru jocuri precum Shattered Horizon, Hungribles sau Unstoppable Gorg vor rămâne, în continuare, în posesia Futuremark.

Anunţul achiziţiei a fost făcut exact în momentul în care Angry Birds Space, noul joc din seria Angry Birds dezvoltat pentru iOS, Android, Mac şi PC, se află pe culmi de glorie, înregistrând nu mai puţin de 10 milioane de descărcări în numai trei zile de la lansare.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.