Putem presupune că developerul DICE a activat alarma roşie în ceea ce priveşte situaţia shooterului Battlefield 4, însă lucrurile stau mult mai rău în cadrul corporaţiei EA.

După cum bine ştiţi, Battlefield 4 a fost lansat anul trecut cu o suită de probleme legate de stabilitatea serverelor, precum şi engine-ul optimizat prost pentru consolele next gen.

Defapt, jocul este într-un rahat destul de mare din moment ce o mare majoritate din jucători raportează erori grave precum deconectari frecvente ale serverelor, progres pierdut în Multiplayer, cât şi Singleplayer. Mai rău, EA riscă să fie dată în judecată în SUA pentru simplul fapt că stabilitatea slabă a jocului încalcă câteva legi importante ale protecţiei consumatorului, precum şi încălcarea promisiunilor făcute investitorilor.

Aparent EA a băgat câteva minciunele cu privinţă la starea de lansare a jocului, posibil „permiţând unor executivi EA să îşi vândă acţiunile la preţuri umflate artificial”.

Ca un rezultat al acestui proces, studio-ul DICE a amânat toate DLC-urile viitoare şi a jurat că îşi va dedica întregul studio în a rezolva problemele jocului într-un mod cât mai eficient şi rapid. Însă problema adevărată conform unui articol de pe site-ul Polygon este faptul că EA şi DICE încă vând jocul şi pachetul Premium la preţul iniţial fără nici un fel de ruşine.

Situaţia devine şi mai aiurea când te gândeşti că EA şi DICE nu oferă nici un fel de retur al produsului defect, deşi ei recunosc că jocul este într-adevăr plin de defecte. Eu unul zic că este vremea ca gamerul să îşi dea seama că puterea lui stă în simplul fapt că el votează DA sau NU cu banii pe care îi deţine. Este un mare păcat să susţineţi astfel de companii care nu numai că vă promit ambrozie şi câmpii verzi, dar vă asigură că vă pot oferi un produs stabil la lansare de care nu vă puteţi lipsi.

Ei iată că nu. Până la urmă, era doar o chestiune de timp până când corporaţia EA trebuia să şi-o guste din plin şi se pare că acea vreme a venit.

Aroganţa, practicile proaste ale firmei, lipsa de comunicare faţă de clienţi, voalarea problemelor cu vorbe corporatiste şi trucuri de marketing nu au cum să ţină până la nesfârşit. Nu uitaţi că EA sunt responsabili pentru îngroparea unor concepte şi a unor firme importante. Nu uitaţi că aceştia vă păcălesc pe faţă cu lansări anuale ale unor jocuri proaste şi că vă forţează să vă jucaţi pe o platformă de distribuţie defectuoasă ca Origin.

Şi nu în ultimul rând nu uitaţi de Warhammer Online, Star Wars: The Old Republic, noua serie Medal of Honor, noul Sim City, noul Command and Conquer şi multe altele. Este timpul vostru, aşa că vă rog să votaţi NU practicilor măgăreşti ale unei corporaţii arogante.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.