Digi ne poate aduce in case internet fix prin fibra optica ce poate atinge viteze de pana la 10 Gigabiti pe secunda prin noile abonamente Fiberlink 10 G.

Au trecut deja opt ani de cand a fost implementat standardul de viteza Gigabit si deja oricine doreste poate beneficia de pe urma sa, in limita infrastructurii. Insa, incepand cu luna decembrie a anului 2021 clientii Digi din Bucuresti pot opta pentru abonamente de internet fix de pana la 10 G.

Fiberlink 10 G este o invoatie de mare amploare de pe urma careia vom putem beneficia cu totii, insa in trepte. Dupa cum spuneam, pana la finalul anului curent, Bucurestiul va avea infrastructura necesara pentru acest serviciu, urmand ca in anul 2022 acesta sa se extinda in toate resedintele judetene din tara, lista acestora incepand cu: Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea si Timisoara.

Un aspect cu adevarat placut este acela ca nu doar viteza este foarte ridicata dar si pretul este destul de mic. Abonamentul Fiberlink 10 G va costa 50 Lei / Luna, iar Fiberlink 2.5 G va avea pretul de 45 Lei / Luna. Personal platesc in jur de 40-45 Ron pentru un abonament Gigabit si diferenta de pret de 10 Ron pentru o viteza de 10 ori mai mare, din punctul meu de vedere, este mai mult decat justificata.

Problema insa se rezuma la pretul echipamentelor capabile sa beneficieze de pe urma unei astfel de viteze. O placa de baza cu un asemenea echipare este destul de costa destul de mult si nu stiu cati dintre voi sunt dispusi sa isi asume o astfel de cheltuiala mometan.

In orice caz acest upgrade de infrastructura este mai mult decat binevenit. In viitor cu siguranta placile de retea capabile de viteze 10G se vor ieftini semnficativ, ca orice tehnologie afectata de trecerea timpului.

Abia astept sa imi ajunga fibra, noul router si sa simt viteza!:)

Similar Articles

One thought on “Digi ne aduce Fiberlink 10 G

  1. Vor fi multi abonati care vor alege „cel mai bun Internet” fara sa stie despre ce este vorba si ce implica. Stiu atatea cazuri care au mers din prima pe oferta gigabit pentru ca erau convinsi ca „merge mai bine”, „bate mai bine” pe wifi desi ei erau consumatori uzuali de telefon si Netflix caz in care si cel de 300Mbps e arhisuficient.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.