Dupa ce a setat un nou standard pentru soundtrack-uri in DOOM 2016, Mick Gordon planuieste sa revolutioneze din nou sunetul in DOOM Eternal. De aceasta data a adunat intr-un cor toti vocalistii de heavy metal pe care i-a putut gasi, si i-a pus sa cante incantatii intr-un microfon.

Corul este format din nume cu experienta in lumea metalului: Tony Campos (Ministry; Static X), Sven De Caluwe (Aborted) si Linzey Rae (The Anchor) doar ca sa numim cativa. Regretatul Nature Ganganbaigal (decedat in iunie 2019) de la Tengger Cavalry apare in video si este laudat pentru capacitatea lui de a canta din gat, dezvoltata in trupa de metal mongol. Toti cei chemati isi exprima recunostinta si entuziasmul pentru a face parte din franciza copilariei lor. „Sunt o parte la fel de importanta a procesului ca oricare dintre noi” spune compozitorul Mick Gordon despre noul sau cult.

Easter Egg
Easter Egg

Dupa lansarea lui DOOM in 2016, multi fani si multe publicatii eu descoperit ca in undele de sunet din fisierele jocului apar secvente de 666 despartite de cate o pentagrama. Intr-un panel de la GDC 2017, Mick Gordon a adresat povestea spunand ca a fost doar o gluma/un easter egg, despre care nu a spus nici macar dezvoltatorilor jocului. Faptul ca DOOM are conotatii sataniste si implicatii oculte este pe atat de inradacinat in cultura pe cat este de exagerat. Insa fanii imbratiseaza aceasta interpretare si Mick Gordon s-a asigurat din prima ca intelege profunzimea si substraturile jocurilor pentru a livra cel mai bun produs.

DOOM Eternal va fi disponibil pe 20 Martie pe PC, PS4, Xbox One si Google Stadia. Ironia face ca data de lansare coincide cu pasnicul si linistitul Animal Crossing: New Horizons de la Nintendo.

Similar Articles

One thought on “DOOM Eternal si corul de heavy metal

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.