Cum expansionul „Blackrock Mountain” este lansat in sfarsit, nu este un secret faptul ca Dragonii vor deveni mai populari. Cum imi place sa creez pachete noi pentru ranked, mi-am dat seama ca, pentru a folosi aceste carti in mod corect trebuie sa te folosesti de avantajul „Holding a Dragon”, adica sa ai dragoni in mana pentru ca alte carti sa se foloseasca de acest mecanism.

Principalele carti despre care vorbim sunt Blackwing Technician si Blackwing Corruptor, care par la prima vedere destul de puternice.

Pe langa acestea trebuie sa avem in vedere si Mana Curve, astfel incat sa avem un balans bun. Daca dragonii costa mai putina mana decat cartile care beneficiaza dupa acestia, o sa fie mai important ca dragonii sa fie jucati mai devreme pentru a avea un inceput puternic.

Astfel, o sa analizam majoritatea dragonilor care vor fi folositi in urmatoarele luni de zile sau care au potential de a avea succes in anumite pachete construite in jurul lor. Am exclus dragonii precum Deathwing, pentru ca nu au nicio legatura cu a tine un dragon in mana (si ramai si fara carti), cat si cei ca Onyxia, Nozdormu, Chromaggus, care nu influenteaza jocul prea mult.

Sa incepem astfel cu dragonii clasici pe care toata lumea ii cunoaste, mai exact cei „legendari”.

Pe Alexstrasza o regasim deobicei in toate pachetele de Control Warrior si Freeze Mage care joaca la Fatigue sau OTK combo. Ambele clase o sa beneficieze de efectul cu a tine un dragon in mana, Blackwing Technician si Blackwing Corruptor sunt carti excelente pentru early game, exact unde Warriorul si Mage-ul au probleme.

Malygos nu prea este jucaa momentan, singura optiune viabila pentru el o regasim doar in pachete de shaman ce folosesc Ancestors call. Acum cu noile carti introduse shamanul o sa fie categoric favorizat in early game, deci Malygos va fi o optiune foarte buna pentru pachete construite in jurul lui.

Ultima dintre dragonii legendari, Ysera se joaca rar, deoarece este lenta. Fiind una din cele mai bune carti de late game va fi jucata din nou in fiecare pachet de control. Este de mentionat ca iti da o carte garantat la sfarsitul aceleiasi ture, dar si faptul ca poti primi alt dragon de la ea (Emerald Drake).

Twilight Drake se joaca in pachete cum ar fi Handlock si Freeze Mage si m-as astepta ca asta sa se schimbe. Cu cat lumea o sa renunte mai mult la silence pentru a juca noi carti, cu atat aceasta carte va deveni mai puternica.

Azure Drake este deja folosit in multe pachete cum ar fi Oil Rogue si Mech Mage. Mereu am crezut ca aceasta carte trebuia jucata mai des inainte de expansion, acum sunt convins ca va fi jucata mult mai mult, mai ales in pachetele ce nu au multe creaturi de 5 mana.

Dragon Consort este un dragon doar pentru Paladin, 5 mana 5/5 cu effectul ca urmatorul dragon jucat costa cu 2 mana mai putin. Ce este de realizat este ca efectul dureaza tot jocul, nu numai runda in care il joci. Poti sa faci diferite playuri, de exemplu in runda urmatoare de 6 mana, poti da Coin, ajungi la 7 mana si poti juca unul dintre dragonii legendari de 9 mana de mai sus.

Volcanic Drake este un dragon 6 mana 6/4, cu efectul „Costa 1 mai putin pentru fiecare minion ce a murit in tura respectiva”. O sa fie jucat cel mai probabil in majoritatea pachetelor aggro cum ar fi Zoo si Mech Mage. Carti cum ar fi Haunted Creeper, Muster for Battle, Unleash the Hounds, Brawl pot creea o sinergie perfecta pentru a juca acest dragon cu putina mana.

Acest dragon costa doar 4 mana si are 3/5, iar atunci cand folosesti o vraja pe el va primi +1/+1 in atac si viata. Categoric va fi folosit in pachetul de priest deoarece are sinergie superba cu Power Word: Shield si Velen’s Chosen, dar si intr-un pachet de Mage hibrid in mech/dragoni cu spare parts.

 

Hungry Dragon si Drakonid Crusher sunt dragoni ce nu ii vom intalnii prea des in ranked, cel mai probabil o sa-i vedem alesi prin arene unde iti pot oferi un tempo enorm.

In concluzie dragonii o sa fie populari in urmatoarea perioada de timp, iar eu sunt nerabdator sa vad cu ce pachete puteti sa veniti! Sunt multe optiuni puternice, personal astept sa vad Volcanic Drake jucat la Paladin si la Zoo Warlock, dar si cele 2 dragonite legendare Ysera si Alexstrasza jucate in Control Warrior / Priest. Sper ca v-am dat o idee de baza de la ce sa porniti in a va construi propriul

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.