FMV-ul Erica ajunge pe PC la finalul lunii mai. Thriller-ul narativ era exclusiv PS4, urmand acum sa fie lansat pe Steam, aidoma Horizon Zero Dawn sau Death Stranding.

Erica este un FMV (full-motion video game) din categoria thriller. Titlul facea parte din lista jocurilor exclusive de PS4, lansat in ianuarie 2019. Dezvoltatorul Flavourworks, veteran al FMV-urilor, a anuntat recent portarea de Steam.

Genul FMV imbina creatiile cinematografice cu productiile din industria jocurilor video. Astfel, povestea este realizata cu ajutorul unor actori (precum Holly Earl and Terence Maynard in Erica) si al unui script, dar jucatorul manipuleaza alegerile facute pe parcurs. Cine a jucat/vazut Bandersnatch pe Netflix, stie despre ce vorbesc.

Dezvoltatorii au folosit propriul motor grafic (care asteapta brevet), Touch Video, iar soundtrack-ul este compus de Austin Wintory. Pentru necunoscatori, Austin Wintory ne-a oferit experientele auditive din Journey, Abzû sau The Pathless.

Portarea exclusivelor de PS4 pe alte platforme a adus reactii mixte din partea gamerilor. In cazul Horizon Zero Dawn, valul de pozitivitate a iesit la suprafata abia dupa ce fanaticii PS au criticat dezvoltatorii. In final, cu cat mai multi au acces la un tip de continut, cu atat mai bine.

In plus, un alt titlu va renunta pe viitor la exclusivitatea Sony cu ajutorul Steam (click pentru cerinte de sistem) si Epic Games Store: Days Gone. Iata ce au anuntat dezvoltatorii, Bend Studio, ca au imbunatatit la versiunea de PC:


Erica ajunge pe Steam in data de 25 mai, 2021 si va costa €9,99. Din fericire, lansarea aduce un discount de 10%.

Similar Articles

One thought on “Erica va fi portat pe PC, renuntand la exclusivitatea PS

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.