AMD a anuntat mai multe noutati despre uneltele software Radeon pentru dezvoltatori, in cadrul Games Developers Conference din San Francisco. Acestea vor grabi procesul de game design si inovare.

Bazate pe standarde „open source” si menite sa maximizeze performanta in gaming, urmatoarele unelte AMD pentru dezvoltatori sunt deja disponibile pe GPUOpen:

  • Radeon GPU Profiler (RGP) 1.5 – AMD a adaugat trei functii noi pentru unealta de optimizare low-level dedicata DirectX 12, Vulkan si OpenCL, intre care: Instruction Timing, care permite dezvoltatorilor sa vada durata de instructiuni; Shader ISA, care permide dezvoltatorilor sa vada codul de shader in pipeline; si User Market Display, care ofera dezvoltatorilor mai multe informatii desspre procesele atribuite unitatii de procesare grafica.
  • Radeon GPU Analyzer (RGA) 2.1 – Actualizarile la compiler-ul offline AMD si la uneltele de analiza a performantei shader-elor contin o actualizare a interfetei GUI pentru Vulkan si analiza OpenCL, precum si abilitatea de a folosi shader compiler-ul direct din driver-ul software-ului Radeon instalat in prealabil.
  • Microsoft PIX AMD-specific GPU Data Support – Cea mai importanta unealta Microsoft pentru debugging si analiza a performantei de gaming in DirectX 12 pe Windows 10 permite de acum dezvoltatorilor care folosesc PIX pentru debugging si analiza a performantei jocului in DX12 sa isi optimizeze mai bine titlurile in lucru pentru standardele grafice Radeon, cu acces direct catre datele despre GPU-ul AMD.
  • OCAT (Open Capture and Analytics Tool) 1.4 – Update-urile aduse uneltei open source AMD de analiza si captare a performantei, includ un indicator audio care se va activa atunci cand are loc captarea imaginilor si un overlay in-game mai ofertant, cu un grafic dinamic de frame time si display API.
  • AMD TrueAudio Next (TAN) – SDK-ul AMD pentru procesarea accelerata de GPU a sunetului realistic in spatiu este acum suportat de cea mai noua versiune de Steam Audio Beta 17, care a fost lansata in luna februarie.
  • AMD Radeon FreeSync 2 HDR Samples – Pentru a ajuta dezvoltatorii sa isi optimizeze jocurile pentru Radeon FreeSync 2 HDR, AMD va pune la dispozitia acestora mostre de cod prin intermediul unei serii de postari tehnice pe blog.

„Conferinta Game Developer este, in primul rand, despre sprijinirea comunitatii dezvoltatorilor cu toate uneltele necesare pentru facilitarea noului val de experiente incredibile de gaming”, a declarat Andrej Zdravkovic, Vice Presedinte Corporate pentru divizia Software in cadrul AMD.

”La aceasta editie de GDC, AMD isi reinnoieste angajamentul fata de dezvoltarea jocurilor care se ridica la anumite standarde, prin echiparea dezvoltatorilor cu uneltele de care au nevoie pentru a aduce la viata propriile creatii AAA. Industria de gaming se deplaseaza intr-o noua directie interesanta, atat pe console cat si pe PC-uri, iar AMD face parte dintre pionerii acestei dezvoltari, sprijinind viziunea dezvoltatorilor pentru viitorul acesteia”.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.